2008-10-09 13:56 #0 av: Ylva-Li

Ugnstekt lax & grön risotto med vit sparris, apelsin & fänkål   För 2 portioner 2 laxfiléer 2 dl kokt ris 1 apelsin 1/2 dl hackad salladslök, det gröna 1 dl färsk kokt/inlagd vit sparris i bitar 1/4 dels finhackad fänkål 1 msk färsk hackad koriander 1 msk färsk hackad dil…

Ugnstekt lax & grön risotto med vit sparris, apelsin & fänkål

 

För 2 portioner

2 laxfiléer
2 dl kokt ris
1 apelsin
1/2 dl hackad salladslök, det gröna
1 dl färsk kokt/inlagd vit sparris i bitar
1/4 dels finhackad fänkål
1 msk färsk hackad koriander
1 msk färsk hackad dill
1/2 dl fint riven äkta parmesan
1/2 hackad grön chili
1 dl gröna ärtor
havssalt


Gör så här:

Börja med att steka laxfiléerna i en ugnsfast form med endast lite havssalt i 200 grader, ca 10-12 minuter. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och ställ det sedan åt sidan med locket på så det håller sig varmt. Skala och tärna apelsinen, hacka salladslök, bita sparrisen, finhacka fänkål, koriander, dill och chili. Riv parmesan och mät upp ärtorna. Blanda ner allt i det varma riset och smaka av med havssalt. Servera med laxen, hel eller i bitar.





Recept är lånat med tillåtelse från Nlife.
Kika in där för mer inspiration och vackra bilder på recepten!