Dieter

Inskrivning - första steget

2010-02-02 18:17 #0 av: Ylva-Li

Igårkväll steg jag innanför dörrarna till viktväktarna. Äntligen är jag på gång!

Förra veckan blev ju lite si och så. Men igår åkte vi på första viktväktar-mötet och jag stormtrivs och känner mig superpeppad!
Det nya konceptet med propoints känns väldigt genomräknat och bra. Man har massa points att äta för, och ingen tvingar dig att sluta äta nånting. Sålänge du håller dig inom dina points.

För mig är förbud helt.. förbjudet. Det funkar inte för mig. Då blir jag trotsig som en 3-åring och vill ha bara det och inget annat. Coca-cola är min största last, och de gånger jag försökt sluta helt så slutar det med en massa cola istället.
Men, jag har 49 veckopoints att använda till helgen eller under veckan, när som helst, till sånt som man vill ha. Jag tar mina till helgen, äter lite chips och dricker cola. Då är jag nöjd. Resten av veckan kan jag vara utan. Och bara det! Att ens tänka så, det är ett stort framsteg för mig.

Jag gick därifrån med ett lättat hjärta och längtan till morgondagen (faktiskt!) och med ett hopp om livet. (Och en MÄNGD böcker och broschyrer.)
Det hela känns som en värdefull investering och det här känns som att det passar mig. Vilket är jätteviktigt. Sålänge det passar en själv, då är det rätt och kommer troligtvis funka också.

Min inskrivningsvikt: 129,5 kg
Första delmålet 5%: 123 kg
Andra delmålet 10%: 117 kg

Bra delmål tycker jag. Inte allt för ouppnåliga, vilket också känns väl genomtänkt. Då orkar man.

 

citrus_085.jpg

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-02 18:38 #1 av: [linda-pinda]

Så härligt! Din entusiasm går rakt igenom skärmen och virvlar nu runt i mitt vardagsrum! :-) Varmt lycka till och som du själv säger så är det viktigt att det man gör känns rätt för en själv och det gör det det här för dig! Bra!

Det skall bli roligt att följa din resa framöver!
/Linda

Anmäl
2010-02-02 18:52 #2 av: Ylva-Li

Oh skoj att jag kan skicka lite entusiasm till någon. :D Sånt gör mig glad!

Jag kommer uppdatera varje vecka med hur veckan har gått, hur vikten står osv.
Ska faktiskt bli spännande själv att se! För första gången känns det som att här kommer att gå!

Blev så himla glad att sodastreams är 0 points! Det dricker vi mycket av, och gärna till maten. Köpte hem ett helt lass med frukt också. Då det också är 0 points. Sålänge man inte vräker i sig. Men de rekomenderar ju 5 frukter per dag så.. Pust! Inte känns det som att jag kommer vara hungrig iaf!

Jag har 45 points per dag föresten. Idag var en skum dag då vi åkte in till stan för att handla, gå på apoteket, köpa kattsand på zoo-affären osv osv.. till råga på allt hade jag glömt plånboken hemma! Så det var bara att åka hem igen och hämta.. och tillbaka och handla. För ikväll hämtas bilen av svågern för att fixas.
Vi åkte vid 12 och var hemma strax efter 15.. Så där rök lunchen. Som jag hade planerat in med knorrs soppa. (ala 5 points.)

Middag blev köttbullar (8 st) och kokt potatis (4 st) samt en massa kokta grönsaker. Och ica brunsås. (2 point per påse. så 1 points för mig.) Allt som allt 15,5 points. Efter frukost så  har jag nu 20 points kvar! Herregud.. vad ska jag göra med dessa?
Man får ju inte heller spara från dag till dag, utan de förbrukas per dag. Man bör också äta upp dem, eller ja så mycket som möjligt.

Men eftersom vi missade lunchen så blir det kanske en smörgås lite senare istället. Tar jag ost på, 4 skivor (20g) så är det inte mer än 2 points iaf. Skinka är iofs ännu bättre.

Oj, nu blev det lika långt som artikeln!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-02 20:23 #3 av: monka-me

Grattis Gladdet är definitivt Bra gjort. Jag var med VV i 2 månader och gott ner 6 kg på 2 månader  (med lite fusk under jul;)

Ps. cocacola light eller zero 0 propoinds (innehåller inte socker) Glad

Anmäl
2010-02-02 21:01 #4 av: Ylva-Li

#3 sant, men det är bara sötningsmedel i, vilket jag är lite skeptisk mot. Sodastream har iaf liiite socker.
Sen tycker de smakar mindre gott. :) Men det är en smaksak!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-06 18:22 #5 av: Ylva-Li

Pust pust! Åt lite gott igårkväll så jag hade 28 bonuspoints kvar. Tog en promenad samt grovstädade i lägenheten. (Dvs ordentligt, tvätta överallt, tvätta golv, diska etc etc. Tog 2 timmar och svetten rann om mig efteråt.) Tjänade in 19 points extra!
Jaha.. Det var ju dumt att det är lördag nu då! Det nollställs ju på måndag igen. Nåja. Var ful och köpte en chokladkaka (15 points! för 100g) men åh så gott det ska bli!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-06 19:30 #6 av: Quiila

Oj va jag känner igen mig i det du skriver.
Jag började också VV nyss (för säkert 7e gången), men jag har alltid tappat motivationen efter några veckor förut.
Men nu med nya PP-systemet så känns det mycket lättare när jag vet att jag har 49 extra propoints att göra vad jag vill med.

Är också helt besatt av Cola och tidigare drack jag 5-6 burkar om dagen Skäms

Tidigare gånger har jag lagt av med vanliga Colan när jag börjat VV och kört med lighten istället för att slippa få points, men efter bara några dagar klättrar jag på väggarna och tappar motivationen helt.
Så denna gången har jag bestämt att jag får dricka vanlig Cola, och bara känslan av att jag FÅR är underbar, och sedan inskrivningen för 14 dagar sedan har jag bara druckit 3 burkar vilket är rekord för att vara mig, och jag tror faktiskt att jag kan klara det denna gången, utan att tappa motivationen och hoppa av Flört

Lycka till med viktminskningen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.