Dieter

Första veckan

2010-02-09 22:31 #0 av: Ylva-Li

En vecka har gått med viktväktarna.

Första veckan är till ända. Men hur har det gått?
Jag tycker det har gått ofattbart bra ändå. Det är lätt att räkna points och jag gör ingen direkt uppoffring när jag äter.
Jag väljer mindre feta produkter och jag har koll på hur mycket jag äter, och det tror jag är det viktigaste. Förut kunde jag äta mängder och sen vara proppmätt. Nu är jag mer lagom mätt. Istället kan jag ta en frukt eller smörgås senare.

Vi har lagat mycket mat från deras recept, och jag måste säga att de är fruktansvärt goda! Och väldigt enkla att laga efter. Det är inga avancerade ingredienser som man många gånger stöter på i kokböcker. Det dyraste vi hade förra veckan var kalvfond och sweet chilisås. Helt ok för oss med en stram budget. Vi kan äta gott, men nyttigt!

Något som också slog mig redan första dagarna var att jag rätt snabbt fått insikten i vad saker är värt, och jag väljer faktiskt bort sånt med många points. T.ex. föreslog min sambo en ballerinakaka. En sådan kaka är värd 2 points. Det är rätt mycket för en liten sketen kaka. Som om jag äter den, bara gör mig sugen på fler. Så jag sa nej, och tog en frukt för 0points istället, som mättar lite.
Dessutom hade jag valt att äta chips till helgen för min veckobonus. Men det var riktigt äckligt! Det var verkligen inte värt 22points för 150g. Nästa vecka väljer jag hellre lite lösgodis och njuter av.

Som synes nedan har jag inte gått ner massvis i vikt. Däremot har jag börjat fasa in i mitt nya liv. Med riktiga matvanor. Förut har jag ätit middag.. och sen massa kakor, läsk och godis. Nu äter jag frukost, lunch och middag. Fortfarande inte tillräckligt som jag borde, med mellanmål och allt, men jag kommer dit.

Jag köpte också en massa produkter från dem som jag tänkte testa. Chips, nån chokladbar, popcorn. Vore det av intresse att jag gör en liten recension av dessa?

Invägningsvikt: 129,5kg
Vecka 1:           129,1kg

Minskning:           0,4kg

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-09 23:07 #1 av: Liiniz

Ja skriv gärna mer om mat, godis och hur det funkar för dig¨. Hade varit jättekul att läsa =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-02-10 00:40 #2 av: Helajna

Grattis!:D
Du är på god väg, och som du ser.. det är inte så jobbigt och avancerat som det låter, bara skönt att ha lite kontroll och e resultat.
0,4 kg minus är en sund och ett bra resultat, då du mer och mer vänjer din kropp och dina sunda val så kommer du att gå ned mer och fortare. det är jag övertygad om :)

Bra jobbat!


Anmäl
2010-02-10 10:06 #3 av: [linda-pinda]

Härligt! :-) Det känns som om det har gått bra och att du är på väg in i ett sunt tänk och förhållningssätt till mat och ätande - precis det som behövs! Metoderna för att nå dit kan variera från person till person. Det känns som om det här är rätt metod för dig och det är härligt att du låter din motivation och inspiration spilla över till oss via dina ord här på forumet!

Anmäl
2010-02-14 17:39 #4 av: jobi55

Pop cornen du köpte var väl american best...de är riktigt goda

de finns på coop här i stan...kan tipsa om modifast bars oxå det är 6 pp för två.....de köps på apoteket o är riktigt goda /jobi55 viktväktare online

Anmäl
2010-02-14 18:46 #5 av: Ylva-Li

#4 Japp, american's best är det. Dessvärre tar inte Ica in dem längre sa de på affären. Trist. Fast å andra sidan var de faktiskt 2 kr billigare på våra möten!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-23 13:06 #6 av: voranna

Grattis Ylva-Li till viktminskningen!Jag gick med på WW on line igår.Har 10 irriterande kilon som är ivägen hihi.Tog på mej stegräknare idag,ska kolla hur många steg jag kan få ihop under en dag.10 000 steg låter lite väl mycket,det ska visst motsvara 8 km.Men kommer jag upp i hälften får jag vara nöjd.Det är ju trots allt första veckan så det gäller att inte ta i så man lessnar på en gång,utan isf öka efterhand.

Skönt oxå att inte behöva gå hungrig!Men vi kanske kan stötta varandra?Även andra här som oxå är med i WW.Det kan vara bra när motigheterna tornar upp sej..kram

Anmäl
2010-02-23 15:37 #7 av: NaimaG

Grattis.
Fär 1.5 år sedan tog jag mig själv i kragen och gick ner i vikt. Då vägde jag 109kg, idag väger jag 77kg. Jag är tillbaka på hästryggen och tillbaka med att köra styrkelyft på gymmet. Nu har min personliga tränare planer på att jag skall tillbaka i den idrottarform jag var i får många år sedan.

Anmäl
2010-02-23 21:18 #8 av: SaJo123

Bra jobbat Ylva-Li! Vad härligt att få äta gott, lära sig att göra rätt val och ändå ha gått ner i vikt och må bra samtidigt! Låter ju helt fantastiskt! 
Inget späkande och konstiga varianter utan något man kan fortsätta med hela livet!

 

Anmäl
2010-02-23 22:17 #9 av: Ylva-Li

#7 Oj, jättebra jobbat ju!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-03 21:26 #10 av: bjornen66

bra jobbat ylva-li

Anmäl
2010-04-03 22:02 #11 av: [YlvaP]

Härlig första vecka. Kämpa på. Skrattande

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-04-04 12:44 #12 av: Roarkish

Hur går det nu, Ylva-Li?

Anmäl
2010-04-04 13:16 #13 av: Ylva-Li

#12 Jag uppdaterar varje vecka här.

Men hittills är det -5.2kg iaf! Skrattande

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-05 04:01 #14 av: Cawolina

Oj! Det nya VVsystemet verkar vara riktigt flummigt! Att man kan äta chips en dag för 22 points! :O Inte konstigt att du inte gick ner mer än 4 hekto, första veckan och allt. Alla jag känner som börjat på VV har gått ner minst 3 kilo första veckan, och pappa min gick ner 5 kilo.

Men men! Bra att det funkar för dig, jag hade aldrig velat vräka i mig massa onyttigheter när jag bantar, för mig funkar det med mer strikt.

Anmäl
2010-04-05 21:20 #15 av: Ylva-Li

#14 Tycker inte det är ett dugg flummigt. :) Snarare väldigt enkelt och lätt att leva efter. Jag är en sån som har jättesvårt för att ta bort allt jag tycker om för att rasa i vikt. Hellre minskar jag då onyttigheterna och vänjer mig av med det. :) Men jag har gått stadigt ner i vikt. Inga superrasningar, men det var jag beredd på också. Jag vill gå ner långsamt för att hålla den här vikten.
För mig är det tvärtom. Tror jag inte hört nån som rasat i vikt så mycket redan första veckan. Snarare sa vår coach att det var vanligt att det började rasa några veckor in, när man vant in kroppen med det nya systemet. Men, alla är olika.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-06 12:23 #16 av: Cawolina

#15 haha! Gud, jag läste det jag skrev igen och blev förvånad! Jag var på dåligt humör när jag skrev det!

Jag tycker det nya systemet är flummigt för att jag inte vet något om det. Jag tycker det låter lite knäppt att man kan äta en pizza en dag utan att gå upp i vikt :P För när jag bara äter 2 points för mycket nu på det gamla systemet går jag upp ett halvt kilo xD Men det är väl helt nya points uträkningar med det nya systemet, och är det inte lite mer likt GI nu än förut?

Det är jättebra att du är nöjd med 4 hekto i första veckan. jag själv hade tappat motivationen och gått tillbaka till godispåsen, men det är för att jag har jojobantat så mycket och vet att jag kan gå ner 5 kilo första veckan om jag lägger manken till.

Jag älskar VV! Jag hade aldrig klarat detta på någon annan diet (jag har aldrig klarat det på en annan diet haha :P)

Anmäl
2010-04-06 16:56 #17 av: Ylva-Li

#16 Samma här. Har testat så mycket och inte ett gram har hänt. Förrän med VV. Visst -0.4kg i början, men sen har det varit ca -1.2kg istället. :) Så totalt har jag gått ner 5kg nu. Mycket för att vara jag! :D Mycket för att inte kämpa så katastrofalt heller. För nej jag kör inte stenhårt än. Jag vänjer mig vid att äta mindre, inte äta massa kakor varje dag osv. ;)
Men visst kan du äta en pizza en dag.. Men då kan du inte äta nåt mer den dagen istället, och hur bra är det? ;) Sen beror det ju på hur många pp du har också per dag. Jag har rätt många, 43pp just nu, då jag väger rätt mycket. Men de går också stadigt ner. Började på 45 pp.
Så man lär sig rätt snabbt att prioritera. Vad är viktigast? Äta en pizza på hela dagen, eller äta alla bra mål?

Nej precis. Det är enklare nu systemet. Du får äta av allt, men i lagom mänger förstås. Vet inte om duoval fanns innan? Ät dig behagligt mätt på en viss summa points, men bara de mättande produkterna, som rent kött, pasta, potatis etc. Det underlättar också.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-06 23:44 #18 av: Cawolina

Jag menar inte äta en pizza och inget mer, för det kan man ju på det gamla systemet också. Jag menar era bonuspoints? Har man inte typ en pott med ett visst antal points man kan äta utöver det vanliga? Det är det jag tycker låter så konstigt :P

Duoval fanns förut med men det hette ingenting. Pasta 4 points, fullkornspasta 3 p och poitatis 2 p :)

Anmäl
2010-04-07 00:45 #19 av: Ylva-Li

#18 Aha. Nu är duoval pasta 7pp, protein 5pp. (typ kyckling, kött etc.)
Man får ett visst antal bonuspoints som man får göra som man vill med. Jag har 45pp, vilket är det mesta man kan ha. Det är i princip en hel pizza om man nu vill. Man måste inte röra dem förstås. Som vår coach sa. Antingen rör man inte bonusen och går ner ännu mer, eller så äter man bonusen och går fortfarande ner, men inte lika mycket. För mig är det en viktig sak. Jag överlever inte utan nåt litet gott till helgen. Då ger jag upp helt.. och det vill jag verkligen inte! Så bara att veta att jag får, till helgen, gör att jag orkar. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-07 10:23 #20 av: Cawolina

#19 okej :) För mig funkar det att ha en fuskhelg i månaden. Jag äter allt jag vill under två dagar :) Det håller min motivation uppe hela månaden... Men om man tänker på gram och kilo så spelar det ju nog inte så stor roll om jag äter allt jag kan två dagar eller något varje helg. Så det som funkar bäst för en själv är ju bäst ^^ Sedan när jag närmar mig målvikten ska jag göra som du, en grej i veckan...

Anmäl
2010-04-09 00:17 #21 av: jobi55

 #18....Veckobonusen som jag har är 49 per vecka så det finns högre än 45..däremot har jag trots att jag ska gå ner minst 25 kilo kvar bara 29 dagliga o det är ju bara vb de kan sänka som lägst kan bli 35 tror jag jag läst på vv,s forum

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.