Dieter

Mitt nya liv

2010-01-25 14:32 #0 av: Ylva-Li

Idag tar jag steget. Jag har bestämt mig, för att äntligen ta tag i mitt liv och gå ner i vikt.

Sen många år tillbaka har jag vägt på tok för mycket. Vågen står idag på 128kg till mina 1.70 cm.
Jag har testat många olika varianter av dieter. Allt från lchf till bara att äta mindre. Jag behöver dock något annat.
Mitt huvud behöver veta exakt vad jag stoppar i mig, för att förstå.
Så idag börjar jag med points. Dessvärre har jag inte råd att gå med i viktväktarna, men det hindrar ju inte att jag inte kan efterleva deras måtto. Dessutom finns formeln att hitta, så jag använder mig av den.

Jag har enligt uträkning 36 points att spendera varje dag. Plus 35 points varje vecka att använda extra. Som till helgen t.ex.

Jag känner mig förvånansvärt positiv! Jag tog det lugnt och bestämde mig helt enkelt för en dag jag ville börja på. För att preparera mig psykiskt. Idag är dagen.

Till frukost åt jag 2 brödskivor (halvgrovt. Harmoni heter sorten) med lite "smör" på (mer ett margarin) och 2 skivor ost på varje smörgås.
Allt som allt 5.6 points. (Ja jag räknar halva points också.)
Drack te. Utan socker i förstås.

Efteråt tog jag ett äpple. 0.7 points.

Till lunch blir det återigen samma bröd men med tonfisksallad på. (nån lätt variant från Lidl) 6,7 points.
Till det dricker jag sodastream-dricka. Ginger Ale eller nåt liknande. 1.4 points för 500ml. (Inte allt till lunch förstås.)

Middagen kommer idag bestå av kokt potatis, stekt lax, kokade grönsaker samt liiiite lite béarnaisesås. (Ungefär 25ml)
Points för det blir 15 points. Lite mycket men det går ihop sig.
Dricker mer bubbeldricka alternativt vatten. (dock smakar inte vattnet nåt gott här alla gånger.) 1.4 points.

Då har jag ungefär 5 points över, som jag kan spendera på frukt. Banan är rätt "dyrt". 2.5 points. Men clementin är bara 0.5 istället.

Så ser min dag ut, och jag känner att det kan nog fungera det här. Jag måste ha koll på allt. Annars får jag ångest eller tycker att "äh, en liten bit är ju knappt nåt", och sen helt plötsligt har man ätit massvis.

Jag kommer fortsätta uppdatera hur det går för mig. Först var jag tveksam till om jag skulle gå ut "offentligt" med min kamp. Men sen tänkte jag att dels hjälper det nog faktiskt mig, och sen kanske det också kan peppa någon annan. För ärligt talat, kan jag, då kan vem som helst.
För jag har nog allt emot mig för att lyckas. Jag är lat, tycker om mat allt för mycket, svårt med självbevarelsedriften, sover mycket, dvs rör inte på mig så mycket (dock går jag på vattengympa 2 gånger i veckan och ska få låna min pappas motionscykel att ha här hemma.) och jag faller vääldigt lätt för frestelser.
Så många gånger som jag försökt och velat, och så många gånger jag bara fallit platt på magen och inte orkat.
Nu SKA jag! Jag VILL inte se ut såhär längre. Jag vill må bra, kunna ha vanliga kläder. Och framför allt.. jag vill bli mamma!
Men idagsläget vore det faktiskt rent av farligt, både för mig och eventuellt barn, att bli gravid. Så jag har en stor motivation. För min stora dröm i livet är att bilda familj.

 

Ylva-Li
Jag, Ylva-Li, 26, snart 27 år. 128kg tung.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-01-25 15:04 #1 av: flikkan77

Lycka till så jättemycket! Ska blir roligt att följa dig. Håller tummarna för dig!

Anmäl
2010-01-25 15:39 #2 av: Chestnut

Håller tummarna för dig!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-01-25 16:09 #3 av: Ylva-Li

Tack! Jag känner mig hemskt peppad. Mer peppad än vanligt. ;)
Intog nyss min lunch. Blev lite sent, men gott var det. Samt en banan.. Blä, tycker inte om vanliga bananer! Synd bara att ekologiska är så dyra att köpa.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-01-25 16:17 #4 av: shintaida

Lycka till på viktresan!

Du KLARAR det, den här gången! Det förstod jag av Din text, att nu jäklar anamma!

Stå på Dig!

HEJA DIG! *tummen upp*

Anmäl
2010-01-25 18:25 #5 av: LinaN

Heja heja! :D

Vad modig du är! att gå ut såhär, en annan fegar och säger bara hurmycket man går ner, inte vad man utgår ifrån.

 

Jag håller på dig, vi kommer klara våra extrakilon! Bara vi ger oss fan på det och sedan delar med oss av framgångarna och motgångarna så man inte tappar sugen helt! :)

 

Heja heja! *viftar med en flagga*

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2010-01-25 19:17 #6 av: SaJo123

Heja, heja! Duktigt jobbat. Första dagen avklarad! Men tänk även såhär - om du inte äter mer än ett par bananer i veckan så kanske du kan unna dig ekologiska! Som en liten belöning - i stället för godis och sånt. Du sparar ju en hel del om du äter mycket grönsaker! Flört

Tycker du är jättesöt som du är men det är bra för hälsan att gå ner till en vikt som är lättare för kroppen att hantera. Heja dig igen!

Kämpar du på ett par dagar och är duktig så kanske du ska unna dig lite ekologiska bananer som sagt - som Belöning!

Anmäl
2010-01-26 19:44 #7 av: Blakaldur

Hej!

jag önskar dig verkligen all lycka! Vi väger precis lika mycket du och jag, och jag är lika lång också för den delen, vilket gjorde din artikel ÄNNU mer intressant... Jag påbörjade en nutrilett-kur igår... och kör på enbart nutrilett i två veckor nu så får vi se vad som händer av det.

Återigen - Lycka tilL!!

 

Varma hälsningar

Kajsa-My Tervonen.

Anmäl
2010-01-26 20:17 #8 av: Helajna

Grattis Ylva-Li!
Det är en fantastisk kännsla att verkligen ha bestämt sig! och det är faktiskt så att en stor del av jobbet är gjort redan då :)

Måte även säga grattis till att du även valt viktväktar-metoden.
Det är den mest helsosamma, och lärdomsfulla metod jag kan hitta idag. och den fungerar bara man vill!:D Du kommer klara de och det bästa är att du vida deras "metod" lär dig ett sätta att förändra ditt liv och dina vanor på ett bra sätt som gör att du lättare håller din vikt i framtiden :)

Sort Lycka til och grattis!
Jag ser fram emot att föjla din viktresa :)

Tips! mär gärna massa mått på kroppen med så att du får se vilka härliga resultat man kan se :)


Anmäl
2010-01-26 21:25 #9 av: [SarahOhrn]

Lycka till!! =)

//Sarah

Webbshop Platy.se
Barntavlor, namntavlor, födelsetavlor, citat mm.

Anmäl
2010-01-26 22:00 #10 av: teachingbirds

Grattis till att du bestämt dig. När man verkligen bestämmer sig, då tror inte jag att nåt kan hindra en, för det är bara man själv som står i vägen för viktnedgången (om man inte är sjuk då).

Och sen måste jag säga att du har en otroligt vacker färg på håret!

Anmäl
2010-01-26 23:19 #11 av: Zaphix

Jättekul att du bestämt dig! Det tror jag faktiskt när det svåraste, för har man väl bestämt sig går resten som på dans. :)

Du har förresten riktigt fina ögon, fulla av liv liksom. :)

Anmäl
2010-01-26 23:28 #12 av: Ylva-Li

Aw, söta ni är. :)
Håret är färgat med henna. Just nu är det dessvärre utväxt. Ska göras om dock, för jäklar vad jag trivs i rött. Och har alltid gjort.

Den här veckan blir nog något seg. Försöker så gott jag kan. Men jag måste nog ta mig till ett möte med VV iaf. Så mycket som inte verkar stämma med det man läser, point-mässigt osv. Gjorde en ny uträkning och då skulle jag äta 26 points per dag. Enligt mina uträkningar så får jag inte i mig mycket då. Så nånstans måste vi ha gjort fel.
Nåja, de har möte varje måndag. Så om en vecka åker vi dit! Första mötet är gratis och går man med där så kostar första månaden bara 175kr, dvs halva priset.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-01-27 00:37 #13 av: Helajna

Det kan vara så att du har kommit över "fel system" de har nyss bytt till nya points. så kallade propoints. jag själv ska äta 29 Propoints per dag för att HÅLLA kvar min vikt. så 26 behöver inte vara helt fel. har du hittat lista med det nya systemet?

Åk på ett möte! och gör det gärna inne istan för där har de sveriges bästa viktvväktar konsult. gud så man bli romfamnad med kärlek där :)

och fråga mig om du undrar något för är det något jag kan så är det viktväktarna :)


Anmäl
2010-01-27 01:36 #14 av: Ylva-Li

Tack Helajna. :)
Dessvärre är det lite för långt att åka in till U-sala för möten. Vi har i närmsta lillstaden, Tierp. Så det får bli där.
Men det måste vara fel system vi kommit över..

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-01-27 13:26 #15 av: Helajna

Aha okej, men de är säkert bra där med :)
Om du går på ett möte i mars-april en viss vecka där (vet inte vilken än) kommer du att se mig och min kompis i veckomateralet  som går ut över sveriges viktäktare ställen varje vecka ;)

Ja det tror jag. för det blir konstigt om man blandar de olika systemen med. Till exempel så får man för lite mat om man anvädner förra programets pointsantal men nya systemets propoints. förut fick jag äta runt 23 points nu 29 så det skiljer sig,


Anmäl
2010-01-27 13:43 #16 av: Ylva-Li

Oh spännande! Lär ju säkert gå i mars-april också.

Jo precis.. enligt min uträkning på 36 points först, (vart vi fick det ifrån vet jag inte.) så var det ruskigt svårt att få ihop mat faktiskt. Så vår uträkning måste vara åt skogen fel! Tyst Min middag som bestod av en laxfile stekt i ytterst lite olja, med kryddor på, kokt potatis och en matsked sås, blev ju massvis med points! Grönsakerna var iaf pointsfria, enligt uträkningen. Och inte blev jag mätt heller..

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-11 20:18 #17 av: Guggeflickan

Lycka till med din nya livsstil! Det där kommer du att klara som en dans, då det verkar som att du har bestämt dig för det här =)

Anmäl
2010-02-13 00:41 #18 av: Helajna

#16
Ja det tycker jag absolut att du ska göra ;)

Stort Lycka till nu!


Anmäl
2010-02-14 23:23 #19 av: fiatbrava

Lycka till!!!! Det är så skönt när man bestämt sig och dem första cm minskat runt midjan,jag väger mig aldrig jag mäter med måttband.Cool

Anmäl
2010-02-15 13:18 #20 av: Ylva-Li

Tack alla! Ska bli ruskigt spännande ikväll. Vecka 2.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-02-15 14:39 #21 av: SaJo123

Håller tummarna Ylva-Li. Du vet att en veckan inte säger så mycket, och vågen är bara en sak som bekräftar vad man ändrat på. De viktiga förändringarna sker i sinnet!

Anmäl
2010-02-15 15:33 #22 av: Ylva-Li

#21 Precis! Och herreminje vad jag har ändrat på mig bara de här senaste 2 veckorna. Inget godis/kakor etc under veckorna, eller coca cola. *stolt*

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-03-05 00:44 #23 av: Linda

Duktig du är!!!

Önskar dig all lycka till.

Efter min första dotter gick jag ner 40 kg och efter det har jag blivit "tränings narkoman;)

Ville bara ge dig några tips på vägen (behöver inte ta dem om du inte vill:)

Byt ut potatisen till laxen med sallad och såsen till en lättdressing.

Sodastream drickan till vatten (många glas vatten)

Sätt in mer frukt att äta mellan måltiderna.

brödet kanske du kan ersätta till äggvitor du steker?

I början är det tufft men efter ett tag kommer du vänja dig och se efram emot dina hälsosammare varianter.

Ta en timmes promenad innan frukost sätter fart på förbränningen.

Många kramar/Linda

Anmäl
2010-03-05 01:57 #24 av: Ylva-Li

#23 Låter lite lika lchf? :)
Det är inte aktuellt för mig tyvärr. Jag trivs bra med viktväktarna och deras sätt att tänka. Sodastream är redan ett utbyte mot riktig läsk. :)

Jag måste vara lite försiktig hur jag byter ut saker. Det måste passa in i min "värld" så att säga.. Lite knepigt att förklara. Jag har troligen Aspergers syndrom (ska på första utredningen på måndag), vilket ställer till min relation till mat rätt rejält. Har försökt att byta ut osv förut, vilket resulterade i kaos.. Vägrade äta helt. Det är helt ologiskt och efteråt tycker jag att jag är världens idiot. Men just då kan jag inget annat..
Så VV passar mig perfekt. Jag får äta allt, men inom en viss gräns. Det är mitt första jobb. Att inte äta för mycket. Sen kan jag, pö om pö äta nyttigare, äta mer frukt osv. (Just nu kämpar jag med att över huvudtaget äta alla mål om dagen.  Något jag inte gjort på väldigt länge.. Skäms)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-03-05 01:59 #25 av: Linda

#24 Vad skönt att du hittat något som passar just dig.

-Kämpa på, du är jätte duktig.

Ps Vilket snyggt hår du har på bilden!!!

Lycka till igen med allt!!

Anmäl
2010-03-09 12:57 #26 av: [luneri]

sålänge du har viljan och motivationen, så kommer du definitivt att lyckas! Skrattande

Jag tycker det är starkt av dig att släppa ditt gamla "ohälsosamma liv" till ett nytt. Det kan i början kännas främmande och lite skrämmande tillochmed, eftersom det kommer bli så stora förändringar i både kroppen och livstilen. Själv gick jag ner mina överviktiga kilon och upplevde det såhär i början. Men efter alla nya positiva upplevelser jag fick av viktminskningen så glömdes rädlsan för detta bort.

 

Jag känner igen mig väldigt väl i din beskrivning av god mat, och att hellre sitta hemma än att träna. Men nu när du börjat din viktminskning kommer du förmodligen känna dig både lättare i kroppen och piggare. med tiden kommer du bli allt mer peppad till träning och framförallt när du upptäcker vilka fördelar träningen för med sig. Men låt det ta tid och träna i den grad som du känner att du klarar av. träningen ska vara rolig, då blir de så mycket lättare att träna:) Detta är mina personliga erfarenheter jag hade av min viktminskning iallafall.

 

Jag vill också ge några tips som kan vara bra för dig för att öka fettförbränningen i kroppen.

ät gärna mycket protein, dock inte överdrivet mycket. det är bra för musklerna och för att de ska kunna utvecklas. muskler kräver mycket energi och ju mer muskler du har desto högre förbränning får du.

Att dricka vatten underlättar kroppens förmåga att transportera fett till musklerna och där förbränns det. om man dricker för lite vatten försämras den förmågan och förbränningen blir sämre. men man ska inte dricka överdrivet mycket vatten.

Dessutom är det vitkigt att äta under regelbundna tider. om man låter det gå för långa mellanrum mellan måltiderna avstannar förbränningen och kroppen tror att det är svält. därför bröjar kroppen lagra på sig fett istället. Därför är det så viktigt att äta något litet som mellanmål mellan måltiderna. själv äter jag med 3-4 timmars mellanrum.

 

Här är också ett litet tips som kan vara bra att ha med sig på sin viktminskningsresa, som dessutom kan peppa dig när motivationen sjunker, eller när det känns kämpigt.

Ta en skrivbok och skriv upp hur du känner dig i dagsläget. skriv varför du vill gå ner i vikt, hur du känner dig i dagsläget och de negativa upplevelser som vikten medfört. sedan skriver du under en ny rubrik vad du vill uppnå med viktminskningen och ditt nya liv. detta kan vara bra att ha att titta tillbaka på, när det känns tufft och jobbigt. om du vill så skriv gärna upp i boken hur mycket du väger eller vägde när du började med viktminskningen. skriv upp ett mål hur många kilon du vill tappa och den vikt du vill nå. och 1 gång i månaden (helst på morgonen efter toabesök och innan frukost) skriv vad du väger just då. detta är jätteroligt att se tillbaka på i efterhand, och man blir själv förvånad över hur bra man lyckats.

Jag skrev en sådan bok som jag kallar för motivationsboken och blev som en peppningscoach för mig.

 

Nu blev det ett väldigt låångt inlägg, men jag hoppas att mina tips uppskattas. Jag kände igen mig själv väldigt mycket här och ville gärna dela med mig.

 

 

 

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2010-03-09 16:46 #27 av: Druke

Jag önskar dig ett stort lycka till! Det här kommer att gå vägen Glad

#26 Många bra tips där, Luneri! Jag tog till mig dem alla Flört


Och Ylva-Li, det är verkligen en jättefin bild på dig! Du har vackert hår och fina ögon. Jag trodde att det var din naturliga hårfärg innan jag läste längre ner i tråden att du färgade med henna. - Det klär dig superbra!

Anmäl
2010-03-19 10:17 #28 av: Cawolina

Du kommer klara det! :D

 

Anmäl
2010-03-19 13:26 #29 av: Ylva-Li

#27 Tack. :D Henna ger en sån naturlig färg. Synd bara att det växer ut så fort. ;)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-03-30 01:07 #30 av: ingvarisbjorn

Lite off topic men som några redan nämnt: vilken underbar hårfärg!

Stort lycka till!

 

Anmäl
2010-03-30 01:38 #31 av: Ylva-Li

#29 haha, tack! Kyss

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-03-30 01:39 #32 av: Ylva-Li

Har en mer nytagen bild. Nu är även denna utväxt..

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-05 00:02 #33 av: bubblor

Hej, jag är så glad att du bestämt Dig. Det är det första och viktigaste steget, sedan kommer inte allt att gå av sig själv, men Du kommer säkert att klara de svårigheter Du kommer att möta.Cool

Anmäl
2010-04-05 03:17 #34 av: Ylva-Li

# 33 Absolut! Visst är det så att man först måste ta steget och vilja först och främst. Finns inte själen med i beslutet så är det nog dömt att misslyckas. Många gånger har jag velat.. men inte tagit steget fullt ut att säga "stopp" till mig själv.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-08 17:15 #35 av: Cecettan

Åh, lycka till! :)

Anmäl
2010-04-10 20:33 #36 av: nyppa

Lycka till!!!

Anmäl
2010-04-10 20:51 #37 av: Linda

Hur går det?

Anmäl
2010-04-10 21:02 #39 av: Ylva-Li

#37 Det går bra. :) Förra veckan gick jag upp lite. Blev väl lite för mycket påskmat! Får se vad vågen säger på måndag. Men totalt är det iaf 5kg. Långsamt med säkert.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2010-04-10 21:05 #40 av: Linda

#39 :) Grattis

Anmäl
2010-04-12 00:05 #41 av: jobi55

5% är dock en bra början

hejjar på

Anmäl
2010-04-12 01:21 #42 av: Ylva-Li

#41 Absolut! Har jag "tur" har jag nått mina 5% imorgon. *nervös*

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2011-07-08 12:45 #43 av: Mitralis

#42 Hur går det för dej nu?

Anmäl
2011-07-08 14:21 #44 av: Ylva-Li

#43 Får väl erkänna att det gått sådär. Kom helt av mig då det hände saker i mitt liv. Gick upp 5kg ca. Men hoppaas att jag är på banan igen. Ligger på 117kg i dagsläget.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2011-07-08 14:25 #45 av: Chestnut

#44 Men du, då har du fortfarande minskat otroliga 11 kg hittills! Stort grattis! Glad Och har du klarat av 11 kg trots motigheter lär det gå som på räls när annat slutar bråka...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-07-08 17:24 #46 av: Mitralis

#44 Jag tycker att du gjort det bra Glad 
Det är inte lätt när livet kommer emellan men du har ändå hittat tillbaka till det rätta tänket så jag tror att det kommer att gå bra för dej.

Anmäl
2011-07-08 20:42 #47 av: Ylva-Li

Ja, nog är jag stolt över mina 12kg. (började på 129kg egentligen) Och man får aldrig ge upp! Förr eller senare så går det nedåt igen. :D
Tack för era peppningar! Kyss

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2011-07-09 00:00 #48 av: Glimfeather

Lycka till!

Och vad du är vacker :)

Anmäl
2011-07-09 07:38 #49 av: Ylva-Li

#48 Oj tack!

Kan visa en mer uppdaterad bild. :) 12kg mindre.

 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2011-07-10 12:29 #50 av: [Jessica-B]

#0 Hej! Jag har inte följt din viktresa, då jag inte är aktiv medlem på Viktminskning iFokus. Men ville bara säga: Jösses vilken skillnad det är på ditt ansikte! Du har en väldigt fin haka! Det skall gudarna veta! Och jag kan inte mer än gratulera, och hoppas att du känner dig fortsatt peppad att kämpa dig fram till ditt mål.

Anmäl
2011-07-10 22:36 #51 av: Ylva-Li

#50  Skäms Tack!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2011-12-30 10:47 #52 av: JuratePas

Hej!
Jag är imponerad av ditt beslut, du måste vara mycket stark och ambitiös och att det verkligen ser att du är!
Jag skriver här för jag vet om några personer i Sverige som har gjort gastric bypass utomlands iklinik där kirurgen arbetar också i Sverige, Göteborg, men självklart som det var utomlands, var priset som två gånger lägre än i Sverige här: www.norbariatric.com

Damen från Anglelholm förlorar hela tiden 5-6 kilo varje månad. Hon är också mycket glada över att ha fattat beslutet. Det är verkligen en början på nytt liv. Flört

Anmäl
2011-12-31 14:27 #53 av: [Jessica-B]

Hur har det gått för dig nu? :) Jag är nog inte den enda som är nyfiken! Det är inget att skämmas över, om kilona inte minskat - alla faller i svackor ibland, det hör livet till. Men jag hoppas såklart att det gått fint för dig!

Starkt av dig att gå ut med bilder och din viktkamp offentligt. Du är mig en förebild! Hoppas det nya året peppar dig att fortsätta din viktresa! :)
Stor jättekram!

Anmäl
2012-01-01 11:35 #54 av: Ylva-Li

#53 Det har gått sådär. Jag gick ner 15kg. Men sen tappade jag all motivation och gick upp en 6kg. Så är inte tillbaka på startvikten, men ändå.
Men! Nytt år, nya tag!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2012-01-01 13:20 #55 av: [luneri]

Man lär sig av motgångar vad som fungerar och vad som inte fungerar, jag tror du kommer lyckas sålänge du förösker:)

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2012-01-01 19:07 #56 av: [Jessica-B]

#54 Lustigt... tänker på siffrorna.. jag gick också ner 15 och gick upp 6 för att jag tappade motivationen. Jag är glad att jag ligger hyffsat still i alla fall och inte tok pendlar eller bara går upp. Jag hoppas att du väljer att fortsätta din viktresa, jag tror absolut att du kan klara det! :)

Anmäl
2012-01-03 00:54 #57 av: Ylva-Li

#56 Ja det var lustigt! :D

Börjar om nu, idag. Ny vecka, nytt år.
På onsdag går jag till viktväktarna igen för att få motivation och peppning.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2012-01-03 17:13 #58 av: [Jessica-B]

#57 Fan va bra du är! :D

Anmäl
2012-01-24 20:05 #59 av: dagsmeja89

Jag läste den här tråden långt innan jag blev medlem här. Du är så otroligt vacker och jag är helt förtrollad av ditt hår och dina ögon! Dessutom tycker jag det är grymt inspirerande för jag kan se att du verkligen kämpar. Du kommer att nå ditt mål till slut och är redan en bra bit på vägen. Skrattande

Anmäl
2012-01-25 13:14 #60 av: Ylva-Li

Åh tack! Skäms

Missade vv förra veckan, men idag så! Ska bli spännande att se. Lite nervös förstås. hållt mig inom mina points.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2012-08-11 23:19 #61 av: zapflap

hur går de? Glad

Anmäl
2013-11-29 21:33 #62 av: Laleh

Hur går det nu?

Anmäl
2013-11-30 11:04 #63 av: Virvlan

Vad kul att det går bra!!!

Anmäl
2013-12-02 00:18 #64 av: Ylva-Li

Men hej på er! Bra att ni petar upp,  hade helt glömt bort denna tråd.
Jag har bara bra nyheter att komma med.

Jag går inte på viktväkterna längre. I höstas förra året fick jag ett ultimatum från min gynekolog. Jag måste ner till bmi 35, innan han kan skicka en remiss till fertilitetskliniken då vi försökt få barn i över 3 år nu.
På egen hand gick jag ner ca 10kg. Uteslöt godis och läsk, kakor etc. Gick över förväntan bra. Sen tog det stopp. Jag räknande kalorier och gick inte ner många gram fast jag låg på 1300kalorier per dag. Min dietist blev förtvivlad när hon hörde, för så lågt borde jag inte behöva ligga för att gå ner bra.

Efter mycket tjat på min gynekolog och en diagnos på pco, fick jag äntligen testa metformin. En medicin som påverkar ämnesomsättningen och enligt undersökningar funkat bra på många med pco. (då en av problemen med diagnosen är svårt att gå ner i vikt.) Jag tar numera medicinen kontinuerligt och har fortsatt gå ner i vikt, äntligen! Jag räknar fortfarande kalorier, men kan numer ligga på ungefär 1700kalorier istället. En mycket vettigare nivå för min storlek.

Sist jag skrev låg jag på ca 122kg. Det var min inskrivelsevikt hösten 2012. Idag är ming vikt 102.8kg. Jag har alltså gått ner ca 20kg på ett år. 
1.7kg kvar till målvikt, vilket är 101.1kg. Dvs bmi 35 för mig. Jag har som mål att ta det innan jul.

Har ingen jättenytagen bild på mig. Dåligt när man jobbar som fotograf. ;) Den senaste är från i somras. Då vägde jag ca 107-108kg. Det är alltså ytterligare kg mindre sen dess.

Jag märker att jag har fått en midja som inte funnits där förut. Mina armar är fortfarande stora, men det är mycket lös hus som trycks ut, vilket syns när jag har armarna rakt ut. Då hänger allt ner. :D Likadant på benen. Går på vattengympa och det dallrar så lustigt i benen när skinnet far när man hoppar runt.. haha!
Bästa av allt, är väl orken. Jag har mycket bättre kondition numera och orkar gå mer.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-12-02 00:28 #65 av: Ylva-Li

Det kändes bra att detta året var året vi äntligen gifte oss! Även om jag inte nått mitt egentliga stora mål (80kg), så var jag så otroligt stolt över att ha gått ner till 108kg där jag var då ca. Mot mina 122kg så var det ju en enorm skillnad och klänningen satt så mycket bättre när man har iaf en lite midja. ;)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-12-02 00:31 #66 av: Ylva-Li

Och som referens mot när jag vägde som mest, helkroppsbild nästan. Hittade igår i datorn faktiskt.
Jag använder fortfarande den där tröjan faktiskt, men det är rätt stor nu.. Då använde jag 54 i tröjor. Idag är det 46. Ibland tom 44, beror så på märke.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-12-02 09:30 #67 av: ManU77

@TS Eftersom du skriver att ni försökt bli med barn i över tre år utan att lyckas vill jag komma med ett förslag. Testa LCHF. Dels kommer du med största sannolikhet få igång din viktminskning rejält, och dels förbättrar du oddsen att bli gravid nåt alldeles enormt. Kanske kan vara nåt?

Lycka till!

Anmäl
2013-12-02 17:03 #68 av: [Tassy]

Härligt att du fick hjälp mot PCOn! Och vad du har kämpat på bra! Heja! Tummen upp


Anmäl
2013-12-04 11:32 #69 av: Ylva-Li

#67 Jag har skrivit tidigare i tråden att lchf inte är för mig. Nu äter jag medicin som gör min ämnesomsättning mer normal. Jag går ner mellan 0.8-1.2kg i veckan. Jag tycker det är helt ok. ;) Fortare får det inte gå.

#68 Tack! Ja äntligen rätt hjälp! 3kg kvar till 2siffrigt. Känns helt sjukt. Inte varit där sen jag var tonåring!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-12-04 14:53 #70 av: ManU77

#69 Ja, du gör ju som du vill. Men nog blir jag nyfiken på varför LCHF inte skulle vara för dig. Glad

Anmäl
2013-12-05 18:25 #71 av: Ylva-Li

#70 Jag mår inte bra av fett helt enkelt. Min mage krashar. Jag har testat men fått avsluta. LCHF är inte för alla, så enkelt är det. :)
Jag åt ett tag mer GI, då jag fick sockerkrashar pga metforminen jag tar. Nu har min kropp reglerat sig så jag kan äta vanligt, men ändå gå ner. 
Jag ser ingen anledning att börja med dieter som jag mår dåligt av när jag redan går ner bra i vikt. ;)
Du får ursäkta om jag låter "sur", men är lite trött på att alltid behöva försvara mig mot lchf. 


Enda problemet med att ha gått ner mycket vikt.. Skinnet hänger på sina ställen. Kläderna passar definitivt inte! Bra och dåligt. ;) Dyrt ju! 
Min kappa som jag köpte när jag var 17 (är idag 30) och kom i för något år sen, är numera faktiskt för stor!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-12-05 21:41 #72 av: ManU77

#71 Det är helt ok... jag är van! Glad

Det är klart att du inte ska äta LCHF om du mår dåligt av det. Anledningen att jag rekommenderade det var just att du skrev att ni vill skaffa barn. LCHF är utmärkt för att normalisera hormonnivåerna i kroppen, vilket gör att kroppen blir mer mottaglig.

Metformin är en medicin som hjälper diabetiker att reglera blodsockret. Får du sockerkraschar av att du tar metformin borde det innebära att ditt behov av den medicinen minskat. Det ska dock vara väldigt ovanligt med hypoglykemi pga metformin. Något att fråga din läkare om kanske?

Hur som helst... jag tycker du verkar få goda resultat som du är nöjd med och önskar dig all lycka till framöver!

Anmäl
2013-12-06 19:36 #73 av: Ylva-Li

#72
Tack. :)
Sockerkrashar fick jag bara när jag introducerade medicinen. Min kropp fattade inte riktigt vad som hände alls. Sakta men säkert har den ställt om sig och nu har jag inga problem med krashar alls. Vilket är jätteskönt!
Nackdelen är att jag kan äta sött igen.. ;)
Vi med pco har ungefär samma problematik med ämnesomsättningen, varav metformin kan hjälpa till att ställa saker tillrätta. Tydligen gillar min kropp detta, så jag fortsätter. Många har också fått bra resultat även på barnafronten där så. Hoppet finns.
Nu har jag tyvärr många medicinska problem, så det är inte bara kosten som ställer till det, eller vikten för den delen.
PCO, endomitrios. Båda sjukdomar som gör det svårt att bli gravid.
Därav måste jag ner till bmi 35 för att få hjälp kliniskt. Därefter får vi se vad som händer. hur som så tänker jag inte sluta gå ner där. ;) Stora målet är 80kg än så länge. Känns inte så omöjligt längre! Herregud, jag har ju liksom redan tagit mig från (allra början) 128kg till 102kg. Från det till 80kg, är inte helt omöjligt.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-06-06 00:02 #74 av: Ary

Hur går det Ylva-Li?

Anmäl
2014-06-06 10:41 #75 av: Ylva-Li

Rätt ok faktiskt! :)
Jag väger nu 101kg. Det går trögt emellanåt. Min kropp vänjer sig och stannar av så att jag måste öka mitt jobb, vilket jag inte alltid orkar. 
Vi är dock på väg att få hjälp med barn nu. Om allt går som det ska med mediciner etc under sommaren så ska vi göra ivf till hösten!

Jag har dock märkt att om jag inte rör mig alltså tränar, men äter som jag gör, så står jag still i vikt. Tränar jag så går jag ner.. Bara det att just nu har jag väldigt mycket jobb.. Kan låta dumt, men jag har knappt tid att städa hemma.
Idag har jag dock lite tid över och tänkte dels fixa i trädgården och om jag orkar stå på crosstrainern. Om 2 veckor lite drygt ska vi till reproduktionscenter igen för invägning (så får itne ha gått upp!) och få mediciner inför ivf:en.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-06-06 10:42 #76 av: Ylva-Li

Ser ut såhär idag. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-06-06 12:31 #77 av: Ary

Vad bra, att kunna hålla vikt är väldigt viktigt i sig. Tummen upp

Jag har själv kört IVF för länge sedan och skule vilja tipsa om att hålla dig aktiv och positiv. Jag tröståt och blev deprimerad istället och det är vad jag skulle göra annorlunda - motion, mycket grönsaker och fokus på hälsosam mat.

Anmäl
2014-06-06 15:15 #78 av: Ylva-Li

#77 Tack! Nog känns det jobbigt emellanåt, men då vi försökt så länge nu så känns det mest roligt att vi äntligen får hjälp! :D
Sen HAR jag svårt att stå emot.. så är det ju. Jobbar på det.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-07-01 00:42 #79 av: Ylva-Li

En liten uppdatering.
Före midsommar hade jag full panik. 1kg PLUS på vågen och möte med ivf veckan efter. Inte bra.
Jag gjorde det man inte bör göra. Jag svalt mig själv.. 1 dygn av vånda. Har aldrig mått så dåligt. Arg som ett bi, depremerad och hungrig. Dag 2 insåg jag att det här håller inte. I med fett. Magen mätt och sinnet lugnat.
Men hoppla.. vad hände? Det här är ju lchf.. Så ja, just nu äter jag väl det då. Det funkar, nu iaf.
Dagen innan mötet åt jag ruttet hallon, nej inte med flit. Rensning av systemet och jag gick ner ca 3kg på den veckan. 
Vägde mig igen på lördagen då jag återfått lite vattenvikt, och upp 0.7kg. Inte förvånad. Ligger nu på 100kg prick. Snart under på tvåsiffrigt på riktigt!

Mötet då? Det gick alldeles jättebra! Ska börja med behandling i juli, och i september plockar de ägg. :)

Nästa vecka ska jag och 2 kollegor leka lite och fota varandra. Nackdelen när man jobbar som fotograf, man hinner/orkar inte fota sig själv. ;)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-07-01 22:31 #80 av: Bara Anna

Vad underbart det låter! Inte det ruttna hallonet då kanske, men alltdet andra bra! Varmt lycka till!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-07-02 00:11 #81 av: Ylva-Li

Tack! Haha nej det ruttna hallonet var mindre roligt. Men rent krasst sett så hjälpte det ju.. ;) 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-07-02 11:52 #82 av: Ary

Hehe jo allting har sina fördelar och nackdelar. Cool

Lyckospark till dig! Skrattar

Anmäl
2014-07-13 22:28 #83 av: Sophiewesterlund

Vilken resa, bra kämpat! Tummen upp

Anmäl
2014-07-14 09:14 #84 av: [strutter]

Hurra vad du har jobbat bra!Tummen upp

Anmäl
2014-07-14 18:21 #85 av: Virvlan


Vad fin du är :) Grattis! :)

Anmäl
2014-07-14 21:25 #86 av: Ylva-Li

Tack! :D
Ligger nu på 98.9kg. 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-07-29 12:09 #87 av: smurfis

Vad roligt! Härligt!

Jag har själv gjort IVF och har PCOS och jag kan säga att det enda som fått mig att få min mens regelbunden har varit LCHF (det tog 3-4 månader). Endast viktnedgång har inte funkat. Jag har testat det mesta....

Jag trodde inte heller LCHF var något för mig och jag mådde uselt första veckorna innan kroppen vande sig men sen har det funkat jätte bra. Huvudsaken är ju att man hittar något som funkar och det är olika för alla.

Anmäl
2014-08-03 15:45 #88 av: Ylva-Li

Vikten fortsätter ner. 96.3kg idag. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-08-06 17:05 #89 av: Aleya

#88 bra jobbat. Tummen upp

Du är så duktig. Glad

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-08-06 23:04 #90 av: Ylva-Li

Tack! :) Kan bjuda på en rätt så färsk bild. Maken tyckte att nu kan jag ju tom ha håret uppsatt! Förut har han tyckt att mitt ansikte ser så runt ut då.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-08-09 12:39 #91 av: Ylva-Li

Läste igenom min egen tråd häromdagen. Det inspirerade till att leta reda på gamla bilder och jämföra. Håll tillgodo!
Ansiktsbild.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-08-09 12:42 #92 av: Ylva-Li

Kroppsbild!
Negativa, som ni ser, är skinnet som hänger. Syns mest på armar..

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-08-09 16:13 #93 av: Aleya

#92 du är fin ändå. Lite häng på armarna är inget jämfört med hur duktig du varit och är. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-08-09 16:35 #94 av: Skymning

Min magra moster som aldrig varit överviktig har också häng under armarna. Tror det kan vara en genetisk faktor, för min mormor har det också, och hon är också mager som en sticka. Vissa har det, andra inte.  Är du den enda i familjen/släkten som har det? Då kan det vara en effekt av din viktminskning.

I vilket fall så tycker jag du är jättefin. Tummen upp

Anmäl
2014-08-09 17:57 #95 av: Sophiewesterlund

Wow! Du ser mycket friskare och gladare ut nu. Bra jobbat!!!

Anmäl
2014-08-09 19:32 #96 av: Ary

Yup wow, ja absolut  mycket friskare och gladare. Skrattar Grattis!

Anmäl
2014-08-09 22:05 #97 av: Ylva-Li

Tack alla! Mycket gladare och piggare. Törs visa mig på stan i tighta kläder. :D
Tror gäddhänget är en effekt av viktminskning. Ingen annan i släkten har speciellt mycket. 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-08-10 05:37 #98 av: [MikaelaR]

Beundrar att du orkat gå ner så mycket :)

Anmäl
2014-10-13 11:15 #99 av: Mitralis

Wow! Glad

Anmäl
2014-10-13 18:40 #100 av: Ylva-Li

Ny bild!
Nu nere på 90kg. Pendlat lite och legat still ett tag pga hormonbehandling. Men det går neråt.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-10-13 20:14 #101 av: Aleya

#100 wow vilken skillnad. Grattis. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-10-13 20:31 #102 av: Ylva-Li

Tack! Folk känner inte igen mig längre. :D Och inte jag heller i spegeln.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-10-13 23:36 #103 av: woopwoop

Exakt en sådan här tråd behövde jag läsa och kolla på idag! Motivation när man haft en vääääldigt dålig dag! Du har varit/är så fantastiskt duktig!! :D Grymt! 

Anmäl
2014-10-14 00:44 #104 av: [LadyK]

Gud vilken skillnad! Starkt jobbat. Ps älskar ditt hår....

Anmäl
2014-10-14 10:39 #105 av: HelenaLilly

Jäklar vilken resa! Bra jobbat :)

Anmäl
2014-10-14 21:16 #106 av: Ylva-Li

Tack!
#103 KÄMPA! Du klarar det! Förr eller senare. Det ÄR tufft. Man mår skit ibland, eller rätt ofta faktiskt. Man undrar om man verkligen SKA fixa det här. Men ligg i. Du fixar det! <3

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-12-17 17:39 #107 av: Aleya

Hur går det? Har inte hört något. Och är nyfiken. Skrattar

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-20 20:36 #108 av: Ylva-Li

Jag var nere på 88kg faktiskt!
Nu har jag dock gått upp endel. Men, det pga av BRA anledningar. Vi fick tillbaka ett frysägg (ivf-behandling) som ville stanna kvar. Så jag är nu gravid i v8!! :D 
Jag tar det lite lugnt, även om jag får lite smått ångest att magen redan blivit större då jag helt tappat maten.. Jag mår väldigt illa så lchf är väldigt svårt just nu.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-12-20 20:57 #109 av: Aleya

#108 GRATTIS! Det var en fin anledning. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-21 00:32 #110 av: Ylva-Li

Haha tack! :D Ja det är en helt ok anledning faktiskt! KAN stå ut med det liksom. 
Läste igenom hela tråden och det är lite roligt att läsa hela resan. 4 år.. Herregud. Men jag gjorde det ju faktiskt! Jag tog mig från 130kg till 88kg! Tänk om jag hade vetat det då. Och att jag faktiskt skulle lyckas bli gravid trots allt! 
Nu hoppas vi det går hela vägen också.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-12-21 00:33 #111 av: Ylva-Li

Bjuder på en rätt ny bild, på mig och nyaste kattungen Zuri! 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-12-21 11:55 #112 av: Aleya

#111 det är ju fantastiskt. Tänk om man skulle kunna se i framtiden. :)
Har själv på 6 månader gått ner 14 kg :)

Vad söt kissen var. :)
Och jag får önska God jul och ett gott nytt år. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-21 11:57 #113 av: Ylva-Li

Det är ju jättebra jobbat! :D
Tack detsamma! 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-12-27 03:41 #114 av: noraa

grym är du fortsätt så!

Anmäl
2014-12-27 10:40 #115 av: Mitralis

Vilket otroligt snyggt kort. Du ser ut som en modell Glad
Stort grattis till graviditeten.

Anmäl
2014-12-27 16:45 #116 av: Chestnut

Helt fantastiskt duktigt Ylva-Li!! & grattis till graviditeten :)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2014-12-28 18:12 #117 av: Ylva-Li

Tack alla! :D <3

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2015-08-27 20:59 #118 av: Aleya

Hur går det? :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-08-29 19:48 #119 av: Ylva-Li

Åh tack för att du tänker på mig! <3
Det blev en liten flicka i juni redan. Fick havandeskapsförgiftning så hon kom 7 veckor för tidigt. Men hon mådde bra och vi är hemma sen länge. 
Dessvärre gick jag upp massor under graviditeten.. 20kg. HUA! Men, jag ska hoppa på tåget igen och gå. Mitt blodtryck är lite ostabilt, även om det är lågt just nu med mediciner. 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2015-08-29 19:49 #120 av: Ylva-Li

Litet kollage från hon föddes till typ nu. <3
Ellie heter hon.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2015-08-29 20:05 #121 av: leemland

#120 Grattis ! Glad 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2015-08-29 20:21 #122 av: Aleya

#120 men det är för att du inspirerade mig till förändring. :)
Och grattis till din söta dotter. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-08-31 22:25 #123 av: Ylva-Li

#122 Nämen då! Hur går det för dig då? :D 
Och tack!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2015-09-01 05:57 #124 av: Aleya

#123 jag har stannat i vikt. Men fortsätter med lchf. :)
Eftersom jag mår så bra av det

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-09-04 21:59 #125 av: Ylva-Li

Vill du gå ner mer eller är det lagom där du stannat?

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2015-09-04 22:12 #126 av: Aleya

Stannat. men tar nystart nu på måndag

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-16 13:36 #127 av: Waow

Heja! Jag gillar enkla grejer som funkar, pallar inte att sitta och räkna eller hålla reda på ditten och datten. Men Neverflab gillar jag, det sägs kunna hålla hela livet ut, vi får se..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.