Kost

Härom dagen slog det mig....

2009-01-12 14:34 #0 av: Eleri-Twinkle

Att det här med att gå ner i vikt, skaffa sig nya livsvanor...sunda sådana och vara kontinuerligt stark inom just detta kräver att man mer eller mindre axlar tre heltidsjobb. Jobb nr 1. Livscoach Jobb nr 2. Personlig tränare Jobb nr 3. Personlig kock

 

Det är ju inte undra på att det ofta kan upplevas som en smula (läs enorm sådan) överväldigande att börja. När inspirationsvågen kommer vill du gripa den och hänga kvar i den för glatta livet. I mitt fall har jag ofta för hala fingrar.

Just därför vägrar jag börja på en måndag och jag vägrar vänta på den...jag tänker fortsätta kämpa för att väcka den och skapa den*ler*

 

 

En målsättning...

Huaa...jag är så trött på det där ordet att jag bokstavligen vill ändra om ordningen i det. Nåväl...jag har faktiskt något att se fram emot som gör att jag tänker försöka nå en liten bit på vägen tills dess. I Mars ser det bestämt ut som att jag ska upp och sjunga på en scen. Och jag har skrämmande nog lovat mig att jag ska känna mig fri"are" väl där uppe. Inte bunden och fångad av hur min kropp känns eller hur jag ser ut....eller hur jag tror att andra tycker jag ser ut. Väl där uppe på den lilla scenen vill jag ge mig hän endast åt energierna av musiken.

 

Du är så vacker mamma...

Säger min underbare lille son till mig nästan dagligen. Jag ler och lyfter upp honom i famnen, så tacksam över att han ser på mig med så öppna, klara ögon. Det ger mig mod att möta spegelbilden varje dag och att sluta snegla. Styrkt av honom kan jag ställa mig framför den och acceptera att nu är det som det är... och att det faktiskt kan få vara helt ok. Det får mig att känna att jag en dag kommer ro det här i land. Att trivas med mig själv tillräckligt mycket för att låta andra saker få ta större plats*ler*

 

Första utmaningarna...

Är kvällen och helgerna...utöver dem upplever jag att jag har kontroll över vad jag stoppar i mig. Däremot blir jag alltid sugen på ngt fram åt kvällen och på senaste tiuden har jag löst detta genom att äta apelsiner på löpande band...eller morötter fast dom ibland ger mig magvärk. Men egentligen skulle jag behöva hitta flera "sug" komplement, hur nu det lät*fniss*

Och helgerna ja...man kan kan lätt säga att just helgerna är min största arkilleshäl. Denna starka känsla av att unna sig och att man är värd detta. Det är man visserligen, men jag har svårt att finna en förnuftig gräns till det där. Nåväl...jag vet ju iallafall vad "problemen" sitter.

 

Och...nu har jag dragit ner på min medicin, till en "droppe i havet". Jag vet att biverkningarna av den är viktuppgång och jag vet att den har gjort sitt, men samtidigt har den hjälpt mig otroligt..så...det har klart varit värt det*ler*

 

 

*Låt oss hålla tummarna för varandra*

 

Kram

Anmäl
2009-01-12 18:28 #1 av: Ylva-Li

Åh vilken underbar son du verkar ha! :) Blir alldeles rörd. Ge honom en extra puss från mig.

Jag äter också medicin (efexor depot mot depression etc) som jag vet är den värsta av alla när det gäller vikt.. Jag har gått ner själv från 225mg till 150mg nu. Ska snart ta nästa steg ner då jag fortfarande känner mig ok med den mindre dosen. Sen har jag även p-stav, vilket jag också fått veta kan hjälpa till att gå upp i vikt. *suck* satte väl in båda ungefär samtidigt och gick stadigt upp 30kg på 6 månader om ens det.

Kvällar över lag är hemska för mig. Jag måste verkligen ta mig i kragen..

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2009-01-12 21:54 #2 av: Moonstrike

Kvällar och helger är absolut de värsta, håller med dig! Men fredagseftermiddagar är också rätt så hemska. Jag slutar vanligtvis vid 4 och äter mellis så fort jag kommer hem, men på fredagar slutar jag kl 13.30, och då blir allt helt fel. Det brukar oftast resultera i småätande hela eftermiddagen. "/

För mig handlar det inte så mycket om träning (jag gymmar 3 gånger i veckan, rider 1, har skolgympa 1-2 ggr och springer ibland), den tar jag hand om utan att klaga, men mat, det är ju så svårt att inte äta allt gott!

Anmäl
2009-01-16 19:56 #3 av: EmmaJohanna

Hejsan!

Har själv varit överviktig hela livet, fram till nu. Jag känner mig mkt gladare, piggare och smidigare.

Det finns inga genvägar... Karaktär och självdisiplin är det som gäller.

Så länge man får i sig mer mat än vad man gör av med, så går man upp i vikt. Tråkigt nog. Så de dagar man inte gör så mkt får man helt enkelt dra ner på maten.

Här kommer några tips som hjälpt mig:

- Uteslut allt socker!! ALLT Socker, även i mat.
- Väg din mat, ät på små tallrikar, med små bestick.
- Ta en portion, gör matlådor som du väger.
- Motionera, ta dig i kragen och ta en promenad!
- Väg dig själv och för in det i ett exceldokument, följ din viktkurva.
- Uteslut gluten och laktos.
- Berätta för din omgivning att du behöver hjälp och vill gå ner i vikt.
- Ha alltid skalade och skivade morötter till hands. Är toppen när
  suget faller på.
- Fuska inte, ljug inte för dig själv, skriv matdagbok.
- Drick vatten.
- Du kan inte unna dig något bara för att det är fest, kalas eller helg.
  Det fungerar inte! Karaktär!
- Försvara inte maten.

Kämpa på! Det är inte lätt i början, inte heller i under tiden, eller när du väl nått din målvikt. Är man matmissbrukare så är man. Det tog lång tid innan jag ville erkänna det för mig själv, men idag så kan jag stå upp och säga det.

Lycka till!

Om du vill bli hjälpt, så kan jag hjälpa dig!

Många kramar från Emma www.LVD.se

Anmäl
2009-01-16 20:37 #4 av: Allamej

Emma, spammar du forumet just nu?

Anmäl
2009-01-16 21:56 #5 av: Ylva-Li

#3 Emma.. Jag skulle uppskatta om du inte kopierade och spammade samma inlägg i flera trådar. En gång räcker alldeles väl. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2009-09-09 10:14 #6 av: bubblor

Hej, jag heter Bubblor och jag förstår inte Emma men Dig. Jag har kämpat som sjutton med alla till buds stående medel men ständigt misslyckats i min bantning.

Sedan fem veckor äter jag en hemsnickrad variant på LCHF eller GI och mår jättebra. Kilona ramlar sakta men säkert. Jag väger mig bara en gång i veckan, men i måndags visade vågen på fyra kilo ner.

De flesta kvällar har jag sug efter mat, men jag tar ett ägg eller några ostskivor, lite paprika eller en tomat och sim salabim är jag nöjd igen.  Det är verkligen härligt, tidigare var jag så orolig på kvällarna under bantningsperioderna att jag inte vågade sätta mig ner.

Kött, ägg, fisk, grönsaker och framför allt SMÖR är ju livsmedel som inte innehåller just några kolhydrater men ger mättnadskänslan ändå. Lembasbröd (majonäs ost och ägg) är skitgott och det kan man käka ibland. Jag brukar göra sallad med en dressing på majonäs, vitlök och turkisk youghurt, dt är så fantastiskt gott.

Allt gott och lycklig resa nerför viktstegen. Kram Bubblor

Anmäl
2009-09-09 11:51 #7 av: Glorian

Ibland blir man så trött på att alltid hålla på med bantning, men jag är ju där just nu med. Kämpar med mina kg också, går mycket är alltid igång. Men så kommer det svackor då säger jag till mig själv:

" Man är som man är, när man inte blev som man skulle"

Rätt bra tycker jag och sant  Skrattande

Ha en bra dag och tänk på stegen, varje steg ta kalorier.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.