Kost

Vinnande bidrag i Halloween-tävlingen!

2008-11-17 13:55 #0 av: Ylva-Li

Då bara ett bidrag kom in till tävlingen så blev det en självklar vinnare. Grattis Hoppfull!

Rödbetssås á la Hoppfull

Ca 4 port

Riv två morötter, två rödbetor och hacka en lök. Fräs tillsammans med vitlök. Krydda med förslagsvis örtsalt, svartpeppar och ganska generöst med spiskummin (spiskummin är viktigt här). Krydda med spiskummin i flera omgångar under hela tiden man gör såsen.

När grönsakerna fräst lite smula i en buljongtärning och låt den fräsa med.

Hälls på krossade tomater och låt koka lite, slå på en burk crème fraiche och koka ihop, pressa på slutet i en klyfta vitlök. Ibland kan man behöva bryta lite med en liten klick ketchup eller lite lite outspädd saft för att tomaterna är väl syrliga.

Servera med fördel med pasta färgad med bläckfiskbläck. Sådan pasta är svart. Den finns i lite mer välsorterade butiker (alltså inte här där jag bor) men det blir väldigt snyggt med den knallrosa såsen och svart pasta. Annars kan man färga vanlig pasta med en snygg karamellfärg som blått t.ex. Lite god riven ost samt ett smakrikt rött vin passar mycket bra till med.

Lycka till!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2008-11-17 15:22 #1 av: AnneN

Det låter riktigt gott =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-12-15 09:20 #2 av: Hoppfull

Tack! Det ÄR supergott! Till och med de mest inbitna köttätare brukar älska denna sås!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.