Annons:
Etikettallmänt
Läst 8833 ggr
Annelie
2008-02-07 15:26

Din motivation

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det viktigaste egenskapen när det gäller att minska sin vikt är MOTIVATION. Är man inte riktigt motiverad, så är det svårare att lyckas.

Din motivation


Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse

En rofylld vinterbild.

Att börja förändra sina vanor mot något som kan vara bättre på sikt verkar vara det svåraste som finns. För trots att vi påstår oss vara förnuftiga och logiska gör vi uppenbarligen saker vi inte mår bra av.Vi äter för mycket, somliga dricker och röker för mycket också.  Detta gör vi trots eller kanske på grund utav all information vi översköljs med om hur skadligt det ena eller det andra är.

I bantningshysterin frågar vi oss inte heller hur vi ska ändra våra matvanor.
Projetet handlar som sagt var bara om att gå ner i vikt, få en ny kropp och en ny identitet. Därför är det inte konstigt att det flesta bantningsprojekten havererar.

Du kanske går ner med en ny mirakelkur/metod, men varför går du upp igen kanske med några kilon extra?
Det finns en kroppslig orsak till detta. Kroppen gillar inte att svälta.

Vulputate velit esse molestie consequat vel illum dolore.

Det är även viktigt att röra på sig och njuta av livet.

Det finns en annan viktig orsak som har större betydelse än något annat - det finns ingen mirakelmetod som både kan hjälpa dig att gå ner i vikt och behålla din vikt på sikt.
Det handlar om att koncentrera sig på att läggta om sina matvanor och att ständigt utveckla samt förbättra dem.
Om du hårdbantar blir tillvaron lätt svartvitt med hunger och återfall som resultat.
När du bestämmer dig för att du behöver göra något åt dina matvanor är det ditt personliga beslut.
För att hålla motivationen uppe behöver du stöd.Detta kan du få genom vården, Viktväktarna, forum på Internet, vänner och bekanta. Det viktigaste är att du finner den väg som passar dig!

Du behöver träffa någon eller använda dig av ett forum minst 1 gång i veckan där du stämt av din vikt och talar om det med andra i liknande situation.

Du ska inte väga dig mer än en gång i veckan!!!

Ett bra knep är att skriva matdagbok, kanske motions dagbok. Det är svårt att se vad man äter om man inte skriver ned det och var ärlig, skriv allt. Då kan man gå tillbaka och kolla, vad man kan göra bättre den kommande veckan eller kanske gå tillbaka och se den veckan gick bra, hur åt jag då?! Lorem ipsum

Du kanske tycker att du äter en nyttig sallad till lunch varje dag - även om du finner det ganska tråkigt - och ändå går du upp i vikt.
Men då kan det handla om att du kompenserar salladen med något mer mättande på eftermiddagen kanske ett maffigt wienerbröd eller en stor chokladkaka.
Säga vad man vill om sallad men det är för det mesta ingen rolig maträtt. Salladsblad, gurkbitar, tomatbitar och majskorn som du köpt ifrån lunchbufféns salladsbyttor eller tagit med hemifrån, det smakar inte särskilt mycket.
Till på köpet innehåller dessa grönsaker mest vatten. För att få en riktig matkänsla när du äter den sallad behöver du använda mycket dressing och vips så var hela smalmatsidén förverkad.

Prova att sätta upp smådel mål och belöna dig när du når dem.
Det kan vara;

  • Att gå ner 0.5-1.5 kg på en vecka
  • Att minska i cm runt midjan
  • att komma i de där speciella klädesplagget
  • att finna ett nytt sätt att köpa mat, då utöka det gröna i skafferi och kyl
  • att promenera en halvtimme varje dag eller några gånger i veckan.

Sedan när du nått ditt mål ska du inte belöna dig med mat eller godis!
Du ska belöna dig med något annat t.ex, en ansiktsbehandling, ett besök hos frisören, ett nytt klädesplagg, eller kanske rent av lugn och ro med en bok i handen där du inte behöver tänka på matlagning, barnhämtning, fotbollsträning eller dylikt.

_Poängen är att njuta av livet på ett nytt sätt och försöka ta allt i tur och ordning.
_**Ta det jobbiga först och njut sedan.
**Istället för att göra som de flesta av oss gör - tar njutningen först och skjuter upp det jobbiga till imorgon.

Lycka nu till med att bygga upp en bra motivation och tillåt dig små belöningar på vägen det underlättar mycket, istället för att ha ett stort slutmål som kan ta tid och ha en del motgångar på vägen vilket gör att du kan ge upp lättare.

Av: Annelie

Datum för publicering

  • 2008-03-30
Annons:
AnneN
2008-04-19 01:48
#1

Motivationen är a & o för att lyckas

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Honestyisdead
2008-04-28 20:24
#2

Precis, Och den har jag äntligen hittat :P

AnneN
2008-04-28 20:31
#3

Härligt =)

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Madde
2008-04-28 21:28
#4

Hur hittar man motivation. Jag har i alla fall slängt iväg ett mail till ett ställe där jag funderar på att börja träna. Nu väntar jag bara på lite svar.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

AnneN
2008-04-28 22:40
#5

#4 Motivationen kan vara i princip vad som helst… Vad är målet med träningen/viktminskningen? Vad kommer du att kunna göra som du inte kan idag pga vikten? Vad ska du göra då du nått ditt mål som du sätter upp att du inte kan/får göra innan du nått ditt mål?

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Farwuq
2008-05-01 14:32
#6

Jag vill helt enkel orka mer, det sliter på hjärtat att vara tung.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
AnneN
2008-08-15 21:59
#7

Min motivation är bla att jag kommer få mindre ont i knän, höfter och rygg, bättre kondition/orka mer, kunna köpa kläder som är inte bara lagom i längden utan även på bredden (samtidigt), slippa oroa mig för alla de sjukdomar som fetma ökar risken för att få, mm

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Victoria-Pancakes]
2008-08-23 02:51
#8

när jag väl är på humör för att träna så tänker jag på alla fördelar med att ha den smala kropp som jag vill ha. man slipper skämmas för sin kropp och man kan ha kläder på sig som man som överviktig inte vågar ha på sig offentligt.

Men sedan så bara tappar jag motibationen helt nästa dag igen. då är den plötsligt borta, bl.a pga jag inte orkar tänka på det.

hur gör man för att behålla motivationen istället för att tappa den?

AnneN
2008-08-23 12:08
#9

#8 det låter som att du inte hittat rätt motivation ännu, hittar du den rätta motivationen för dig så kommer den inte att försvinna från en dag till en annan

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Ylva-Li
2008-08-23 17:22
#10

Förstår hur du menar #8. Min motivation är att få känna mig friskare, jag vill inte få följdsjukdomar pga min fetma. Jag vill också kunna handla vanliga kläder i vanliga affärer.. och slippa gå till den större avdelningen. Jag vill så gärna komma i large igen.. :/
Men ja.. min motivation försvinner ibland lika snabbt som den kommer. Kanske är det för att jag har så svårt att gå ner i vikt och jag inte sett något resultat på flera månader nu.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

[Victoria-Pancakes]
2008-08-23 17:34
#11

jag är så otålig av mig också, vilket bidrar till en stor del att jag tappar motivationen. jag vill liksom att resultat skall visas efter bara en dag! och när det inte gör det så blir jag besviken och orkar inte fortsätta med träningen dagarna efter. jag kan liksom inte bara vänta i flera veckor på att resultat ska visa sig. men jag antar att jag måste bita ihop och fortsätta ändå.

funderar på att köpa någon annan träningsgrej. har en crosstrainer. men den är jättedålig. kanske inte så konstigt eftersom jag köpte den på Rusta…
jag vill ha ett löpband. men de är så dyra…

Upp till toppen
Annons: