Allmänt viktsnack

Modifast

2017-03-14 20:32 #0 av: Sparven88

Hej gott folk!
Jag hoppar in här och slänger ut frågan om det är någon mer som just nu kör på Modifast-pulver eller har ?
Jag började för drygt en vecka sen, tycker det går förvånansvärt bra. Inga direkta "biverkningar".
Inga jätteförändringar på vågen. Men jag hoppas ju att det kommer snart!
Kanske kan vi använda den här tråden till pepp, diskussioner och framgång?

Anmäl
2017-03-16 16:14 #1 av: ashaltienne

Japp, jag har gått på Modifast de senaste 16 veckorna. Det har gått utmärkt. Går ner ca 1,8kg per vecka, fast då har jag en ansenlig vikt till att börja med.

Jag föredrar framförallt sopporna samt puddingarna. Det känns mer matigt. Framförallt om man snarare använder lite mindre vatten än rekommenderat så blir sopporna riktigt mustiga. Egentligen ska man väl sprida ut påsarna över dagen men jag föredrar att ta 2-3 påsar på en gång framförallt med sopporna för att få en större måltid. Sen brukar jag använda en färdig shake från naturdiet som lunch på jobbet. Jag har i stunder legat över det rekommenderade nivån på 4 påsar om dagen och tagit 5 eller 6. Då kan det hända att man lägger på sig lite vattenvikt eftersom man får i sig mer kolhydrater och glykogenet från det binder vatten. Men när jag har gått tillbaka till 4 påsar så har jag tappat den vattenvikten och ligger totalt sett på samma linjära viktnedgång än så länge.

Anmäl
2017-03-16 18:04 #2 av: Sparven88

Jag dricker helst chokladpulvret faktiskt. Den är klart godast. Inte testat soppor/puddingar.
Nu har jag som sagt kört det här ett tag, 4 påsar /dag ibland ett ägg till kvällsmaten. Dock händer det inte ett skvatt på vågen. Varför?
Jag blir så opepp på att fortsätta då.
Om man "fuskar" och äter vanlig mat på helger ex, pajjar man allt ihop då?

Anmäl
2017-03-17 09:26 #3 av: ashaltienne

Går man på 4 påsar om dagen så kommer man in i ketos precis som i LCHF och om man äter vanlig mat så bryter man det om man får i sig för mycket kolhydrater. Annars är det framförallt kalorier in och kalorier ut som räknar. 4 påsar ger ju ca 860 kcal per dag så då ligger man garanterat på ett underskott. Hur mycket man går ner beror på vad den dagliga förbränningen (basal metabolic rate) är vilket beror på vikt ålder och kön. Med min vikt osv så är min grundförbrukning ca 2800 kcal så på 4 påsar ligger jag på ca 2000 kcal i underskott om dagen vilket motsvarar ca 0,26 kg per dag. Om man väger mycket mindre än mig så ligger grundförbrukningen kanske snarare på 1800-2000 kcal per dag och då är underskottet bara 1000 kcal kanske så på en vecka är det knappt ett kg man går ner vilket kanske inte ens märks på vågen eftersom vattenbalansen kan variera mer än så beroende på hur mycket man druckit nyligen när man ska väga sig osv.

Anmäl
2017-03-20 16:22 #4 av: Sparven88

Men förlåt en dum fråga.
Måste man vara i "ketos" för att gå ner i vikt?
Hur funkar i så fall 5:2?

Anmäl
2017-03-21 11:47 #5 av: ashaltienne

Nej, inte alls. Det underlättar dock när man går på en lågkaloridiet eftersom man har mycket mindre hungerkänslor när man är i ketos. Det är även lättare att hålla koll på vikten eftersom vattenvikten inte fluktuerar lika mycket eftersom man gjort slut på allt glykogen och glykogenet binder vatten. När man äter så mycket kolhydrater att man lämnar ketos så kommer kroppen alltid att prioritera att ta energi från kolhydraterna först vilket betyder att levern inte bryter ner lika mycket av ditt kroppsfett. Men så länge man gör av med mer kalorier än man får i sig så går man till slut ner.

Anmäl
2017-03-21 12:26 #6 av: Sparven88

Tack för att Du förklarade :)
Just nu är jag såå opepp på att fortsätta med shakes. Ligger på mer kalorier ut än kalorier in varje dag, trots det går det väääldigt långsamt. Dock märkte jag ändå igår att det ger något resultat, då jag kunde få på mig en skjorta som jag inte kunnat ha på flera år. Så även om vågen står relativt still så minskar jag väl i omfång.

Anmäl