Kost

Propud

2017-03-27 15:01 #0 av: Jessicahagstrom94

Dessa propud-produkter.. är dom nyttiga? Eller de liknande sakerna? Behöver nåt ruskigt gott att byta ut allt godis med på helgerna. Eller ha till mellanmål. Hur är det egentligen med kvarg? Är det nyttigt eller inte? Den naturella pratar jag inte om; den är ju vidrigt äcklig.

Anmäl
2017-03-27 19:34 #1 av: Hera

Du får läsa på förpackningen hur mycket socker dom innehåller.

Anmäl
2017-03-27 23:17 #2 av: sp0ngeb0b

Som jag ser det kan ordet "nyttig" betyda olika saker för olika personer... för mig betyder nyttig att produkten innehåller mycket vitaminer och andra näringsämnen och lite eller inget socker. Men skulle  säga att propud kan klassas som nyttigt, åtminstone jämfört med godis o dyl. Det innehåller sötningsmedel vilket inte är särskilt nyttigt, vissa anser att socker är bättre men det beror väl på mängden antar jag. Är inte insatt. Innan jag blev vegan älskade jag propud chokladpudding, väldigt god smak, krämig konsistens och relativt mättande. Nu finns det ju massor av smaker av puddingar, milkshakes och till och med glassar.

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2017-03-28 13:08 #3 av: ashaltienne

Annars finns det ju massa andra bars, puddingar eller liknande från alla möjliga måltidsersättningsvarumärken, Modifast, Naturdiet, Nutrilette, Allevo etc. Se om du hittar något du gillar där. De är ju ofta designade att ge alla nödvändiga näringsämnen så de är helt klart bra att ha som mellanmål och snacks.

Anmäl
2017-03-28 17:22 #4 av: amandajklath

Beror helt på vad man har för definition av nyttigt. Jag äter bär med grädde sedan jag gick över till låg kolhydratskost för någon månad sedan och tar hellre en frukt än godis :)

Anmäl
2017-03-31 18:47 #5 av: nypisnina

Jag tycker de är helt ok! När suget slår till så är det  helt klart bättre att ta sig en sked propud än en rad choklad, sett ur viktminskningssynpunkt.

Anmäl
2017-04-06 21:16 #6 av: TheaV

Håller med om att det beror på vad du menar med nyttigt  :-) Jag äter propud dagligen som mellanmål, det är knappt några kalorier, relativt mycket protein och både gott och mättande. Nu har de ju dessutom glass! Har dock inte riktigt koll på innehållet mer än att jag vet att det innehåller aspartan vilket ju är aaaningen omtvistat :p 

Anmäl
2017-04-09 00:58 #7 av: Carrosh

Krasst så handlar ju allt egentligen om mängden man äter av olika saker. Och så får man väga det ena mot det andra, ofta.

Äter också Propud lite nu och då, och har det som ett alternativ när jag är choklad- och godissugen. Äter man den med choklad så kan man vispa lite grädde till så vips har man chokladpudding med grädde! Känns för mig bättre än att trycka i sig en massa chokladpudding som innehåller tillsatt raffinerat socker, eftersom jag vet att jag kommer äta mer än bara lite grann. Jag triggas inte alls på samma sätt av sötningsmedel som vanligt socker, men det är ju också högst individuellt hur det där funkar också.

De flesta sorter av smaksatt kvarg innehåller tillsatt socker. Det är nog bara Lindahls (som jag känner till iaf) som har smaksatta sorter utan tillsatt socker. En vän till mig kom med tipset att mixa kvargen med några matskedar vatten för att få mer yoghurtkonsistens, eftersom kvargen ofta kan kännas lite "lerig". Har inte provat det än själv, dock.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.