Viktrelaterade sjukdomar

Fakta om faran med att vara underviktig?

2018-01-30 20:59 #0 av: tlover

Jag har en nära vän som älskar att träna och vill komma ner på en fettprocent som räknas som undervikt enligt fettprocent.
Det är för utmaningens skull det är ju ändå inte bra

Han har bra muskelmassa och ligger enligt BMI på övervikt men är där i gränslandet mellan normalvikt och undervikt enligt fettprocent (kalipermärning 3 punkter så inte jättesäkert). 

Men att vara underviktig i fettprocent är ju farligt oavsett BMI men jag kan inte hänvisa till någon studie eller liknande utan detta är bara något jag minns efter 10+ år av intresse av näringslära och träning.

Finns det någon som har bra länkar till studier eller andra seriösa källor om varför man inte ska ligga på undervikt enligt fettprocent?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-01-30 21:21 #1 av: Sarafiaklara

Den här artikeln tar upp flera faror med låg fettprocent: https://www.mensfitness.com/weight-loss/burn-fat-fast/15-negative-effects-having-low-body-fat-percentage

Det är ju ingen vetenskaplig tidning men vissa av punkterna länkar till vad som ser ut att vara vetenskapliga artiklar.

Anmäl
2018-01-30 22:38 #2 av: tlover

#1 Tack ska kolla in den

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-01 13:08 #3 av: [Smulan_88]

http://tränarätt.nu/kroppsfett-procent/

Han ligger för lågt, men hur mäter han? För att få en tillförlitlig procent så behövs ett ”in-body” test. Men det kanske är det han gjort. Hur som helst. Fett skyddar organen, så självklart kan hans kropp ta skada av hysterin.

Anmäl
2018-03-01 13:24 #4 av: tlover

#3 Som sagt, kalipermätning 3 punkter så inte det mest tillförlitliga men då han tränar, inte dricker alkohol, äter bra osv borde han inte ha jättemycket dolt kroppsfett.

Men han verkar ha lyssnat, men det kan ha att göra med att han mrkte att han lyfte 3 gånger mer än andra killar på gymmet så han fick en liten självförtroendeboost där

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.