Allmänt viktsnack

Hjälp!! Går upp 1 kg om dagen!

2018-04-16 11:00 #0 av: vaniljkaka

Ja känns det som iallafall! Kanske 1 kg i veckan. Har gått upp nästan 10 sen början av februari :( VAD är de för fel??? Kommer ju rulla fram om jag inte gör nått åt de! Känner att det måste va något kroppslig fel på mig. Förr kunde jag äta hur mkt skit som helst utan att gå upp.

Fundera på o ge mig på vlcd för o bara rasa i vikt. För jag orka inte krångla med ägg o keso o räkna kalorier. Inte heller minska portioner eller byta ut o hålla på. Vill inte behöva fundera på VAD O hur mkt jag ska äta, med vlcd e de tydligt iaf. Jag har ingen fantasi när de gäller mat.

Varför går jag upp såhär fort? Fundera på o söka läkarvård:/

Anmäl
2018-04-16 11:12 #1 av: Herveaux

Här får andra rätta mig, men kan inte obalans i hormoner (sköldkörteln?) göra att vikten får fnatt? Ett besök på VC kanske vore en bra start. 

Att ta till knep för att rasa i vikt för stunden hjälper ju inte i långa loppet om det är dina kost och motionsvanor som behöver justeras.

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-04-16 11:15 #2 av: Hera

Kolla upp dig hos en läkare först och främst. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-04-16 11:17 #3 av: vaniljkaka

#1 rätt säker att min sköldkörtel kollades upp innan jag skulle utredas för adhd. Men inte helt säker. Har ju massa symptom som stämmer in på köldkörtelsproblem.
Kan man kontakta dom igen om de?

Anmäl
2018-04-16 11:17 #4 av: vaniljkaka

Anmäl
2018-04-16 11:18 #5 av: Herveaux

#3 Absolut!

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-04-16 12:44 #6 av: vaniljkaka

Vad kollar läkaren egentligen? Och vad kan dom hjälpa med? Tror inte jag får nått bra piller , för de pillret som va bra o fungerade va väl reducil men det är förbjudet nu är jag rätt säker på.
Jag vill göra en magsäcksoperation. Men jag väger 72 å är 158cm och det e väl förlite vikt.

Anmäl
2018-04-16 12:54 #7 av: Devya

#6 En magsäcksoperation kommer inte att fixa de problem du har. Tar du inte itu med dina matvanor så lär det inte bli bättre fast du genomgår en magsäcksoperation. Det som händer är att du förstör vad operationen gjorde åt din mage och du återgår till att gå upp i vikt.

Det bästa är att kolla upp vad som är fel. Om inget är fysiskt fel på dig så kanske du helt enkelt äter alltför mycket skit. Vid en viss ålder kan man inte mera äta vad man vill utan att gå upp i vikt.

Jag kunde äta en massa skräp upp tills 23 års åldern. Då började jag mittiallt gå upp i vikt så jag fick ta och lägga om matvanorna och motionera mera och så var allt ok igen.

Anmäl
2018-04-16 13:40 #8 av: Maria

#6 Skojar du när du skriver magsäcksoperation? Du har gått upp 10 kilo på två månader och då måste man ju i första hand reda ut vad det beror på.

Finns det ingenting du själv kanske anar är boven i dramat?

Börja med ett läkarbesök för att kolla att allt står rätt till och så får du sedan utgå därifrån.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.