Personliga berättelser

Min bästa motivation

2018-05-10 09:44 #0 av: Mooniq

Jag är 52 år och  överviktigt. Under de sista 2 åren har min särbo varit sjuk, utbränd med djup depression. Vår aktivitet har varit på noll då han under långa perioder inte klarat av att gå utanför dörren. Nu har jag tagit tag i mig själv och jag har hittat min bästa motivation på ett mycket oväntat håll. Sportklocka. Jag köpte i vintras ett beg. aktivitetsarmband för att se om det var något för mig, och jag blev helt överförtjust i det. 

För några veckor sen köpte jag en sportklocka - i mitt fall en Samsung Gear Sport, då jag har en Samsung mobil och gillar appen Samsung health som den är kopplad till.  För mig är det viktigt att en sportklocka är vattentålig, eftersom man svettas på promenaderna. 

Jag kunde aldrig tro att en pryl kunde få igång mig så enormt som denna klockan gör. Det finns ingen människa på jorden som kan peppa mig eller få mig att "göra lite till".  

Tydligen bor det en liten teknik-statistik-nörd bakom örat som jag inte varit riktigt medveten om. Men den funkar för mig och jag går till och med extravarv på gräsmattan för att komma upp i nya antal steg varje dag. 

Målet är daglig promenad på över 2 timmar - ca 12 km med både nerför och uppför. Idag  gör jag promenader på 1 tim 10 min (8km)- och ökar både tid och längd.

Stegmålet är att ligga över 20.000 steg/dag och nu ligger jag runt 15.000 steg/dag. 

Mitt hjärta orkar mer, lungkapaciteten har ökat, orken har ökat och vikten minskar. 

Mitt mål är att minska 2-3 klädstorlekar och att bli mer aktiv. 

Köpt pumpstavar och dammat av cykeln. Hemma har jag en crosstrainer som jag kör 15 min/dag på - målet är 45 min/dag på varierat program. 

Lite bilder på min klocka och på appen. Appen har enormt mycket information och jag har bara tagit kort på ett litet urval. Man kan koppla mat-app- jag har kopplat fatsecret.se och klockan reggar sömn, puls mm. Man kan även mäta sin stressnivå och lägga in anteckningar. Man kan även byta utseende på urtavlan, finns mängder att välja mellan. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-05-14 07:38 #1 av: Bara Anna

Men vilken snygg klocka! Är en inbiten Apple användare, men blir nästan sugen att konvertera! 😂😜 Har själv ärvt sambons applewatch när han bytte upp sig. Funderar på att köpa en egen Garmin då den är inriktad mot träning mer än nuvarande.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2018-05-15 09:46 #2 av: Mooniq

#1 Bara Anna. Garmin har många jättesnygga klockor. Det var riktigt nära att jag köpte deras nya klocka med läderarmband. Men när jag läste runt så blev det Samsung istället. 

https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/p/583562/pn/010-01850-05#

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-05-26 20:27 #3 av: Mooniq

.. och jag går o går o går.. och har tappat 1 klädstorlek. Superglad Skrattar

Har ont av värmen och fötterna sväller, dricker 1 liter fänkålsvatten/dag som är vattendrivande. Köpte Asics tränings-skor men de funkade inte för mina fötter, har nu köpt Skechers igen och mina fötter är glada igen och värken är borta. 

Sista 10 dagarna så snittar jag 1 mil/dag och ligger på 22.000 steg. 

Jag har en fördel - jag är morgonpigg och går hemifrån redan före 05.30. - hemma runt 8 - 8.30 och då har solen börjat värma rejält. En fantastisk majmånad med mängder av värme och solsken - nu önskar jag lite regn - tänk att man aldrig är nöjd. 

Sen jag köpte min sportklocka har jag gått mer än 450.000 steg - en oerhörd siffra och mer ska det bli.. Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-07-07 09:39 #4 av: Mooniq

Har nu ägt min sportklocka ett tag och för skojs skull så räknade jag igenom stegen och jag har nu passerat 1 miljon steg sen 23 april. Helt obegripligt många steg och fler ska det bli. Miljonär i gådda steg Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.