Personliga berättelser

Min bästa motivation

2018-05-10 09:44 #0 av: Mooniq

Jag är 52 år och  överviktigt. Under de sista 2 åren har min särbo varit sjuk, utbränd med djup depression. Vår aktivitet har varit på noll då han under långa perioder inte klarat av att gå utanför dörren. Nu har jag tagit tag i mig själv och jag har hittat min bästa motivation på ett mycket oväntat håll. Sportklocka. Jag köpte i vintras ett beg. aktivitetsarmband för att se om det var något för mig, och jag blev helt överförtjust i det. 

För några veckor sen köpte jag en sportklocka - i mitt fall en Samsung Gear Sport, då jag har en Samsung mobil och gillar appen Samsung health som den är kopplad till.  För mig är det viktigt att en sportklocka är vattentålig, eftersom man svettas på promenaderna. 

Jag kunde aldrig tro att en pryl kunde få igång mig så enormt som denna klockan gör. Det finns ingen människa på jorden som kan peppa mig eller få mig att "göra lite till".  

Tydligen bor det en liten teknik-statistik-nörd bakom örat som jag inte varit riktigt medveten om. Men den funkar för mig och jag går till och med extravarv på gräsmattan för att komma upp i nya antal steg varje dag. 

Målet är daglig promenad på över 2 timmar - ca 12 km med både nerför och uppför. Idag  gör jag promenader på 1 tim 10 min (8km)- och ökar både tid och längd.

Stegmålet är att ligga över 20.000 steg/dag och nu ligger jag runt 15.000 steg/dag. 

Mitt hjärta orkar mer, lungkapaciteten har ökat, orken har ökat och vikten minskar. 

Mitt mål är att minska 2-3 klädstorlekar och att bli mer aktiv. 

Köpt pumpstavar och dammat av cykeln. Hemma har jag en crosstrainer som jag kör 15 min/dag på - målet är 45 min/dag på varierat program. 

Lite bilder på min klocka och på appen. Appen har enormt mycket information och jag har bara tagit kort på ett litet urval. Man kan koppla mat-app- jag har kopplat fatsecret.se och klockan reggar sömn, puls mm. Man kan även mäta sin stressnivå och lägga in anteckningar. Man kan även byta utseende på urtavlan, finns mängder att välja mellan. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-05-14 07:38 #1 av: Bara Anna

Men vilken snygg klocka! Är en inbiten Apple användare, men blir nästan sugen att konvertera! 😂😜 Har själv ärvt sambons applewatch när han bytte upp sig. Funderar på att köpa en egen Garmin då den är inriktad mot träning mer än nuvarande.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2018-05-15 09:46 #2 av: Mooniq

#1 Bara Anna. Garmin har många jättesnygga klockor. Det var riktigt nära att jag köpte deras nya klocka med läderarmband. Men när jag läste runt så blev det Samsung istället. 

https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/p/583562/pn/010-01850-05#

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-05-26 20:27 #3 av: Mooniq

.. och jag går o går o går.. och har tappat 1 klädstorlek. Superglad Skrattar

Har ont av värmen och fötterna sväller, dricker 1 liter fänkålsvatten/dag som är vattendrivande. Köpte Asics tränings-skor men de funkade inte för mina fötter, har nu köpt Skechers igen och mina fötter är glada igen och värken är borta. 

Sista 10 dagarna så snittar jag 1 mil/dag och ligger på 22.000 steg. 

Jag har en fördel - jag är morgonpigg och går hemifrån redan före 05.30. - hemma runt 8 - 8.30 och då har solen börjat värma rejält. En fantastisk majmånad med mängder av värme och solsken - nu önskar jag lite regn - tänk att man aldrig är nöjd. 

Sen jag köpte min sportklocka har jag gått mer än 450.000 steg - en oerhörd siffra och mer ska det bli.. Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-07-07 09:39 #4 av: Mooniq

Har nu ägt min sportklocka ett tag och för skojs skull så räknade jag igenom stegen och jag har nu passerat 1 miljon steg sen 23 april. Helt obegripligt många steg och fler ska det bli. Miljonär i gådda steg Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-11-21 15:09 #5 av: Grace2009

Hur går det för dig Mooniq? Fortfarande aktiv och nöjd med din klocka? Eller har tekniknörden inom dig fått dig att byta upp till en nyare modell?
Jag funderar på att köpa mig en, men kluven vad för modell. Lånade brorsans Polar någonting nån månad förra året och det var ju sjukt sporrande. Sen kom sommarvärmen och prioriteringen blev överleva 😉

Anmäl
2018-11-21 16:04 #6 av: Mooniq

#5 Grace2009 - jag älskar min klocka och vet du - sommaren var den värsta jag upplevt.  Sista veckan vi hade extremvärme så gick hela kroppen i baklås och jag orkade ingenting i 5 veckor - sen började jag utöka mina promenader igen och har kommit igång på crosstrainern. Det är separationsångest när klockan måste laddas. Använder den hela tiden, varje dag. och älskar den.  har inga planer på att byta upp mig, utan är supernöjd. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-11-21 16:23 #7 av: Grace2009

#6 vad kul att höra att du fortfarande är så nöjd! Jag ögat lite på fitbit charge 3 just nu. Är biĺligare än Samsung gear sport som har en massa extra funktioner jag inte behöver, och ärligt är min plånbok inte riktigt nog fet för den. Samsungklockan känn som en framtida dröm dock!

Anmäl
2018-12-02 03:16 #8 av: Hera

Bra tips!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-01-02 18:53 #9 av: Nasat

Har en fitbit charge 2 och känner mig nöjd med den. Den har fått mig att börja promenera vilket är mycket roligare när man får veta hur många steg det blirSkrattar.

Anmäl
2019-01-14 15:06 #10 av: [Tuulikki]

Jag är riktigt sugen på en Garmin som Mooniq länkade ovanför. Men plånboken är inte lika sugen haha! För tillfället har jag Pokémon Go som sporrar migGlad

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2019-01-14 16:10 #11 av: Grace2009

För mig blev det inget köp. Känner att jag inte kan rättfärdiga köpet i nuläget och min telefon har ju stegräknare så den får hållas vid tills vidare. Men i framtiden kanske så Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.