2019-08-16 10:44 #0 av: katten68

Min läkare föreslog nyligen Saxenda som ett försök att rivstarta min viktminskning.

Lite bakgrundsinfo: jag fick diagnosen insulinresistens för fyra år sedan och blev erbjuden Metformin. Jag avböjde pga biverkningarna och provade i stället hälsokostpreparatet Berberine (500 mg x 3/dag) som fungerade över förväntan. Jag gick från 101 till 73 kg på mindre än ett halvår, utan ansträngning, och hade ett normalt BMI för första gången på åratal (jag äter också medicin mot låg ämnesomsättning så vikten har varit ett problem i snart tre decennier).

Jag höll min nya, lägre vikt i tre år, ända tills förra hösten när jag fick höga doser kortison under en kortare tid. Det ledde till snabb viktökning. Jag trodde först att det berodde på att jag fick ökad aptit av cortisonet, men aptiten har inte minskat sedan jag slutade med medicinen för nästan ett år sedan.

Inom loppet av tre månader gick jag från 73 till 95 kg (till mina 173 cm) och vikten sitter numera som fastgjuten på kroppen. Berberine verkar inte hjälpa längre och inga metoder som VV kan fungera så länge jag är konstant hungrig.

Min läkare sa att Saxenda minskar aptiten och att detta kan hjälpa mig komma över de värsta hindren.

Jag har läst om en del lindriga biverkningar som illamående och andra, allvarligare som inflammation i bukspottkörteln.

Jag är beredd att ge det en chans då jag är trött på att inga kläder passar längre då jag gått från stl 42 till 48. Jag inser att behandlingen är tidsbegränsad, men tror jag behöver hjälp att gå ned i vikt då ingenting verkar fungera längre. Min enorma aptit har ingenting med dålig karaktär att göra, vad läkarna än tror. Men den stjälper alla försök att gå ned i vikt på egen hand.

Jag vore oerhört intresserad av andras erfarenheter av Saxenda, såväl positiva som negativa!