Bantningsmetoder och preparat

Vattenfasta?

2017-09-10 16:29 #0 av: Frågvis1

Tänkte vattenfasta i en vecka.
Någon som provat?
Bra & dåliga effekter av det?

Tänkte att det kan vara bra för kroppen att avgifta sig?
Efter vattenfasta hade jag tänkt börja med detox i två veckor och bara köra på färska grönsaker och frukt.

Anmäl
2017-09-10 16:51 #1 av: Hera

Ser inget bra med det. Är knappast hälsosamt. Du lär må dåligt, sakna energi och få huvudvärk. Dessutom ha sänkt immunförsvar. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-09-11 15:57 #2 av: Mli.H

Kör då hellre en smoothiefasta på frukt och grönsaker så får du fortfarande i dig näring 

Anmäl
2017-09-11 17:36 #3 av: Namiko

Vattenfasta är bara ett finare ord för svält. Din kropp är gjord för att detoxa medan du äter mat, man behöver inte fasta alls för det, man kan däremot underlätta kroppens jobb genom att äta nyttigt. Vill du verkligen fasta så är smoothies det bästa sättet så du får i dig vitaminer, mineraler, energi och fibrer. Man måste dock äta något med fett i också för att kunna ta upp fettlösliga vitaminer, i smoothies funkar avocado bra till det. Fibrer är jätteviktigt för en hälsosam tarmflora, på ren vattenfasta så får tarmfloran ingen mat alls och du kan få problem med matsmältningen när du väl börjar äta igen då tarmfloran måste börja om från noll.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2017-09-13 16:06 #4 av: Effie

Tja. Du svälter inte genom att vattenfasta en vecka. Detoxa vill jag inte kalla det. Sedan beror det ju på din kropp, vad du äter fore och efter... Varför måste du slå på stort direct? Pröva en dag eller två dagar; se hur du mår? Om du nu absolut vill fasta.  Se till att få I dig vätska, och salt. Det finns en hel del folk som fastar mer eller mindre regelbundet; jag hör inte dit så jag har Inga större erfarenheter.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2017-09-18 22:25 #5 av: Mli.H

När det gäller fasta tycker jag mycket om 16:8 h regeln eller "intermittent fasting" där man äter 8 h och fastar 16 h på ett dygn. Eftersom då ändå sover hälften av dessa timmar så innebär det egentligen bara inget sent ätande och ingen frukost. Efter 12 h sjunker insulinnivåerna i kroppen och kroppen börjar bränna fett för energi. Håller du det i 16 h så bränner du fett i 4 h (i princip) eller tills du börjar äta igen. Detta gör man varje dag och anledningen till att man inte håller fastan längre är för att efter 72 h börjar kroppen bryta ner muskler istället, vilket man vill undvika. 4 h fettbränning per dag är tillräckligt, effektivt och utan större kostnader. Dessutom känner jag personligen att man lättare håller sig mätt under de 8 h man äter. (förlåt för denna nördrant, jag tycker bara väldigt mycket om denna metod) 

Anmäl
2017-09-18 23:49 #6 av: Hera

Och jag förstår inte att du ts kallar det avgiftning. Om något så börjar ju kroppen hålla i det den kan när den märker att inget kommer in.

Kör på frukt och grönsaker direkt istället. Då kommer nyttigt in och skiten ut.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.